Cu mic, cu mare, la sarmale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A doua zi de Crăciun, piteştenii au lăsat sarmalele de acasă  pentru cele de la Primărie. Reprezentanţii administraţiei locale, împreună cu edilul Tudor Pendiuc, au pregătit 5.000 de

A doua zi de Crăciun, piteştenii au lăsat sarmalele de acasă  pentru cele de la Primărie. Reprezentanţii administraţiei locale, împreună cu edilul Tudor Pendiuc, au pregătit 5.000 de sărmăluţe aburinde, mămăliguţă şi 100 de litri de ţuică fiartă.

Pe un ger cumplit, câteva sute de oameni au aşteptat la rând pentru a gusta din sărmăluţele la cazan. „A gătit şi soţia sarmale, da’ parcă nu sunt ca astea la cazan.

Şi, mâncate aşa, afară, sunt şi mai gustoase“, a spus Ion Micu. Nici măcar cozile nu i-au speriat pe piteştenii obişnuiţi cu trataţia din a doua zi de Crăciun. „Merg la fix cu ardeiul iute şi ţuiculiţa fierbinte.

Ne mai încălzim un pic cu-n păhărel şi-apoi o luăm din loc!“, a spus Gheorghe Florea, un bătrânel venit cu soţia şi nepoţelul în vârstă de trei ani. „Răducu nu prea mănâncă sarmale defel, da’ văd că astea-i plac!“, a spus şi bunica.

Constantin Păcioianu, bucătarul-şef al cantinei primăriei, spune că secretul sarmalelor pregătite pentru piteşteni stă în cantitate. „Cu cât fierbi mai multe, cu atât îţi ies mai bune, iar focul trebuie neapărat să fie mic!“, a explicat el.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite