Gerul a pus stăpânire pe România. Cea mai joasă temperatură de azi-noapte:- 25,5 de grade

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mercurul din termometre a coborât semnificativ azi-noapte, în aproape toată ţara, cea mai joasă temperatură fiind înregistrată la Întorsura Buzăului: - 25,5 de grade Celsius. Gerul a pus stăpânire pe majoritatea regiunilor din România, temperaturi cuprinse între -10 şi -20 de grade fiind resimţite în mai multe oraşe ale ţării.

Citeşte şi:
Ger năprasnic: La Braşov s-au înregistrat -20 de grade Celsius

Târgu-Jiu: Mai multe trenuri au întârziat din cauza gerului

În noapte de marţi spre miercuri, la Sfântu Gheorghe s-au înregistrat - 21 de grade Celsius, la Braşov minus 20, în timp ce în Capitală au fost minus12 grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie a avertizat că vremea geroasă va continua şi astăzi, în toate regiunile ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -10 si 0 grade, mai scăzute în depresiuni.

Temperaturile au fost deosebit de scăzute în judeţul Covasna

Mercurul din termometre a coborât, miercuri dimineaţă, până la - 25,5 grade Celsius la Întorsura Buzăului, judeţul Covasna, în timp ce la Miercurea Ciuc, judeţul Harghita, minima a fost de - 25 de grade Celsius. Temperaturile au fost deosebit de scăzute, astăzi dimineaţă, în tot judeţul Covasna, transmite Mediafax. Meteorologii au consemnat - 25,5 grade Celsius la Întorsura Buzăului, la ora 07.50, - 22 de grade Celsius la Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc, şi - 16 grade Celsius la Baraolt.

Starea vremii miercuri, la ora 10.00

Conform datelor afişate miercuri, la ora 10.00, de ANM, la Bucureşti termometrele indicau -11 grade Celsius. Temperaturi de minus 12 - minus 14 grade erau înregistrate la Titu, la Curtea de Argeş, la Topliţa, la Balj, la Iaşi şi la Bacău.

Vreme era uşor mai caldă la Oradea (-3 grade), la Arad (-5), la Timişoara (-6), la Oraviţa (-2), la Mangalia (-5), la Constanţa (-6) şi la Târgu-Neamţ (-2).

Cele mai joase temperaturi afişate de ANM, astăzi la ora 10.00, erau înregistrate la Baraolt (-17 grade), la Braşov (-18), la Bâlea Lac (-19), la Miercurea Ciuc (-21) şi la Întorsura Buzăului (- 21 de grade).


Harta cu starea vremii în dimineaţa de miercuri, 26 ianuarie, la ora 09.00, potrivit site-ului ANM

image

Pe parcursul zilei, cerul va continua să fie mai mult noros în nord-vestul şi vestul ţării, unde local va ninge slab. În restul teritoriului înnorarile vor fi temporare şi numai izolat va fulgui, dar local va fi ceaţă asociată cu chiciură, mai ales în zonele joase din sud şi din est.

Miercuri noaptea spre joi vremea va rămâne geroasă în toată ţara. La Bucureşti, nu se aşteaptă mai mult de -11 grade.

În luna ianuarie, cea mai scăzută temperatură a fost înregistrată în 1963 şi în 1990, când termometrele arătau minus 35,5 grade Celsius. Cea mai scăzută temperatură înregistrată la Întorsura Buzăului a fost în februarie 2005, când în zonă erau minus 36 grade Celsius.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite