La vârsta a treia, pe messenger de dragul celor plecaţi din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pensionarii vor să comunice pe internet cu rudele aflate în străinătate

Zece pensionari s-au înscris la cursurile gratuite de calculator şi internet ce au început să fie predate de către elevi la Centrul Europe Direct, de la Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanul, din Râmnicu Vâlcea.

„Am şi copiii şi nepoţii care toată ziua stau la calculator. Am venit să învăţ şi eu cum se lucrează cu maşinăria asta şi să văd ce e cu internetul“, povesteşte Gheorghe Buncilă, primul pensionar amator de IT din această vară. Omul spune că a auzit de cursurile predate de tinerii voluntari ai centrului de la nişte amici de table din parc, care au participat vara trecută la orele de calculator. „Cred că experienţa aceasta îmi va prinde bine, mai ales că niciodată nu e prea târziu să înveţi ceva nou, nici măcar la vârsta noastră“, spune pensionarul de 67 de ani.

„Vreau să vorbesc cu nepoţii din Anglia“

Inginerul Teodor Florescu, de 81 de ani, spune că va încerca să înveţe secretele messengerului pentru că a înţeles că poate comunica mai uşor şi mai ieftin cu nepoţii săi din Anglia. „Eu mai am acasă un calculator, un 486 vechi, care de abia se mişcă. Dacă învăţ cum e cu  internetul, am să îmi cumpăr un calculator nou şi am să mă leg şi la reţea. Parcă aşa îi zice, reţea...”, ne-a mărturisit vârstnicul, amuzat. 

„Trainerii“ de astăzi au fost  Roxana Nedeluş şi Adelina Ionescu, ambele eleve la Colegiul Naţional Alexandru Lahovari, din Râmnicu Vâlcea.

„O să îi învăţăm pe cursanţii noştri lucruri simple. O să începem cu noţiuni elementare, pentru ca toată lumea să înţeleagă cum se foloseşte calculatorul şi internetul. Când o să termine, în august, sper ca fiecare să poată intra pe internet, să caute o informaţie, ori să ştie să folosească messengerul sau alt program de chat“, ne-a spus Roxana Nedeluş.
Acestea nu sunt primele cursuri de calculator pentru pensionari organizate de Centrul ED la Râmnicu Vâlcea.

Încă se mai pot face înscrieri

„Anul trecut, toţi pensionarii care au participat la cursuri s-au declarat mulţumiţi de ceea ce au învăţat. Avem câteva doamne care ne-au trimis de Crăciun felicitări prin email ca să  ne arate că nu au uitat ce au învăţat în vară“, ne-a povestit Dana Rădulescu, coordonatorul ED, care ne-a precizat că încă se pot face înscrieri, dar numai în următoarele două sau trei zile, la sediul Bibliotecii Judeţene Antim Ivireanul, din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite