67 de posturi dispar din şcolile mehedinţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
67 de posturi dispar  din şcolile mehedinţene
67 de posturi dispar din şcolile mehedinţene

Învăţătorii de sprijin vor pleca, întrucât nu-şi justifică nici salariile, nici activitatea

Zeci de dascăli, îngrijitori, dar şi femei de serviciu, şoferi sau paznici vor fi concediaţi. Reducerea posturilor i-a nemulţumit pe reprezentanţii sindicaliştilor din învăţământul mehedinţean, care spun că este imposibil ca profesorii care de-abia au dat examenul de titularizare să se trezească acum că nu vor mai avea posturi.

Sindicaliştii reacţionează


„Învăţământul românesc se află într-o abrambureală totală. Aşa ceva nu s-a întâmplat niciodată. În timp ce noi desfăşuram concursul de titularizare, a venit o notă potrivit căreia numărul mediu de elevi pe clasă creşte de la 15 la 20 în învăţământul primar şi de la 20 la 25 în cel gimnazial, liceal şi la SAM-uri. Prin această creştere, automat scade numărul claselor, iar cadrele didactice vor fi în imposibilitatea de a-şi mai constitui catedrele sau posturile. La un interval de 48 de ore, a apărut o altă notă, potrivit căreia de la 1 septembrie, vom avea cu 67 de posturi mai puţin“, a precizat Mihai Dima, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ Mehedinţi. Acesta a ţinut să adauge că cele două note venite de la minister „nu poartă semnătura ministrului Educaţiei sau cel puţin a secretarului de stat de la învăţământul preuniversitar“.

ISJ spune că  „schema e umflată“


Sindicaliştii spun că deocamdată vestea nu a ajuns la urechea tuturor cadrelor didactice şi că în curând va crea panică în rândul acestora, întrucât vor rămâne fără loc de muncă.
Inspectorul şcolar general al IŞJ Mehedinţi, Marius Screciu, susţine însă că măsura este binevenită, întrucât, în unele zone, schema este nejustificată.
Potrivit acestuia, reducerea posturilor va fi făcută prin comasarea şcolilor, dar cu asigurarea catedrelor pentru titularii din respectivele unităţi de învăţământ.
„Din punctul meu de vedere, schema este umflată. Am găsit, în mediul rural, învăţători cu patru sau cinci copii. Asta nu mai poate continua. E o problemă cu acei învăţători de sprijin (cei care lucrează cu copiii ce au probleme cu asimilarea materiei, nu neapărat cu handicap), ei fiind obligaţi să aibă un număr de 10-12 elevi. E o problemă, în sensul că nu-şi fac treaba şi nu-şi justifică salariile pe care le primesc şi activitatea pe care o desfăşoară. Ei vor fi printre primii care vor intra la reducerea de personal“, ne-a declarat inspectorul şcolar general Marius Screciu.

Evenimente

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite