46 de şcoli mehedinţene au devenit adevărate şantiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
46 de şcoli mehedinţene au devenit adevărate şantiere
46 de şcoli mehedinţene au devenit adevărate şantiere

300 de miliarde de lei vechi costă reabilitarea unităţilor de învăţământ

Din cauza faptului că în judeţul Mehedinţi există foarte multe şcoli cu probleme din punct de vedere al condiţiilor în care elevii sunt nevoiţi să înveţe, Inspectoratul Şcolar Judeţean a decis începerea programului de reabilitare a tuturor acestor unităţi. „Să sperăm că vom putea renova, până la toamnă, toate şcolile care se află în acest moment pe punctul de a nu primi autorizaţia de funcţionare pentru anul şcolar ce urmează să înceapă de la 15 septembrie“, susţine inspectorul general şcolar Marius Screciu.

Prioritare sunt campusurile şcolare

Conform Inspectoratului, campusurile şcolare din Strehaia, Halânga, Baia de Aramă şi Campusul Şcolar Auto  reprezintă o prioritate de reabiliatare datorită numărului mare de elevi pe care îi aşteaptă din septembrie. „Şantierele deja începute trebuie finalizate în cel mai scurt timp, deoarece ele reprezintă unităţi de învăţământ foatre mari, cu cantină, laboratoare şi sală de sport în care îşi vor desfăşura cursurile sute de elevi şi zeci de profesori. Pentru un învăţământ mai bun, şcolile trebuie să ofere confortul necesar elevilor săi, iar acest lucru îl încercăm şi noi”, adaugă Marius Screciu.

Banii nu au sosit încă

Finanţarea solicitată de Inspectoratul Şcolar Judeţean către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării se ridică la suma de 300 de miliarde de lei vechi şi va veni în sprijinul finalizării renovărilor începute la campusuri, la sediul ISJ, dar şi la cele 46 de şcoli din judeţ, unde lucrările au început deja. Printre şcolile vizate sunt Sărdăneşti, Cireşu, Prunişor, Crivina, Şcoala Generală 6 şi Generală 7 din Severin. „Aceşti bani nu au sosit încă, dar îi aşteptăm ca să putem să ne terminăm treaba cu ei. După examenul de titularizare inspectorii şcolari vor executa vizite în judeţ pentru a detecta noi şcoli cu probleme în afară de cele 46, care sunt aproape de finalizare“, susţine inspectorul şcolar general Marius Screciu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite