"Mai bine medic, decât manager"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea directorilor spitalelor ieşene vor alege profesia

Cei care vor câştiga vor fi nevoiţi, în cazul în care sunt şi medici, să-şi neglijeze profesia pentru a se concentra, opt ore pe zi sau chiar mai mult, asupra managementului. Acest lucru pare că îi sperie pe şefii spitalelor din Iaşi, toţi medici.
Profesorul universitar doctor Adrian Covic, directorul Spitalului ,,C.I. Parhon'', se gândeşte să renunţe la funcţia de manager. "Nu am luat o decizie definitivă, dar tind să optez pentru cariera de medic. Cât am condus spitalul, nu am acumulat datorii, ceea ce dovedeşte, cred, un management bun. Nu ştiu dacă se poate face, în acelaşi timp foarte bine, şi profesia de medic, şi cea de manager", a declarat directorul Spitalului "C.I. Parhon" din Iaşi. Părerea acestuia este împărtăşită de cei mai mulţi directori de spitale din Iaşi.
"Când nu ai bani nici pentru utilităţi, cum poţi fi considerat un bun director? Aici este treaba ministrului. Un spital nu trebuie confundat cu o societate comercială", a declarat un alt director de spital. Există însă şi directori, puţini la număr, care vor opta pentru funcţia de manager. Unul dintre aceştia este Marin Burlea, directorul Spitalului de pediatrie "Sf. Maria". Burlea, unul dintre cei mai longevivi directori de spitale, a anunţat deja că intenţionează să se înscrie la concurs. "Şi până acum spitalul a fost gestionat bine. Este un motiv în plus pentru care mă voi înscrie", a declarat Burlea.

Şeful DSP nu vrea să audă de directorii de spitale care se plâng
Mihnea Hurmuzache, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, are zilnic o misiune dificilă: "Vreau ca, odată intrată în vigoare noua lege a sănătăţii, să aud de şefii de spitale la şase luni şi nu să vină toată ziua şi să se plângă despre sănătatea precară a sistemului". Şeful DSP Iaşi este convins că, odată cu aplicarea legii, jumătate din actualii directori de spitale vor renunţa la şefia unităţilor medicale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite