Cu mătura şi lopăţica, la coada câinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii de câini din Oradea vor merge la plimbare cu patrupedele doar având asupra lor mătura şi lopăţica pentru a curăţa mizeria lăsată de animale în locuri publice. Propunerea

Proprietarii de câini din Oradea vor merge la plimbare cu patrupedele doar având asupra lor mătura şi lopăţica pentru a curăţa mizeria lăsată de animale în locuri publice. Propunerea aparţine Direcţiei Tehnice a Primăriei Oradea, care a supus atenţiei publice modificarea Regulamentului privind regimul de deţinere a câinilor, din alte rase decât cele prevăzute în OG nr. 55/2002.
Articolul respectiv arată: "Însoţitorii câinilor au obligaţia de a curăţa excrementele acestora din orice loc public (trotuare, drumuri publice, parcuri)". Un alt articol pe care doreşte să-l introducă primăria în conţinutul regulamentului vizează sterilizarea patrupedelor. "Toţi câinii colectaţi de pe domeniul public de către Fundaţia pentru protecţia câinilor comunitari SOS Dogs, nerevendicaţi în termen de 24 de ore, vor fi sterilizaţi", se spune în noua propunere. Până în prezent, sterilizarea maidanezilor se făcea la două-trei zile după ce erau aduşi la adăpost.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite