1.000 de maşini au blocat centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii au protestat împotriva triplării taxei de înmatriculare

Arădenii sunt nemulţumiţi de triplarea taxei pe poluare la înmatricularea maşinilor şi cer anularea acesteia

Primăria Arad a respins cererea Asociaţiei „Vox Populi”care intenţiona să organizeze, astăzi, la prânz, un miting de protest împotriva Guvernului pentru triplarea taxei pe poluare. În aceste condiţii, conducerea asociaţiei a anunţat că nu-şi mai asumă organizarea protestului. Cu toate acestea, arădenii nemulţumiţi şi-au făcut simţită prezenţa pe străzile oraşului, punând în gardă Poliţia Comunitară. Asociaţia „Vox Populi“ anunţase pentru astăzi un protest „al oamenilor simpli”, îndreptat împotriva Guvernului. Acesta viza şi determinarea punerii în aplicare a legii privind creşterea salariilor profesorilor cu 50 la sută şi anularea amânării majorării pensiilor. Constantin Gurilă, unul dintre liderii „Vox Populi”, spune că-l va da în judecată pe premierul Călin Popescu Tăriceanu, pe care îl acuză de „subminarea economiei naţionale, dumping şi concurenţă neloială”.


Alte variante de protest
De remarcat că până la organizarea protestului de astăzi, Aradul nu s-a confruntat cu probleme deosebite în ceea ce priveşte plata taxei pe poluare. Neplăceri majore au avut doar cei care au plătit vechea taxă şi nu o mai pot recupera.
Mai puţin „războinic”, Samuel Caba, preşedinte al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Creştini, preferă să o ia cu binişorul în ceea ce priveşte anularea actualei taxe pe poluare. Acesta a anunţat crearea unui grup de iniţiativă care va cere anularea Ordonanţei de Urgenţă, prin care s-a triplat taxa de mediu, percepută în cazul înmatriculării maşinilor. Samuel Caba a spus că grupul din care face parte intenţionează promovarea unui proiect legislativ prin care să se instituie o taxă unică de mediu, în valoare de 100 de euro, pentru toate maşinile second hand care vor fi înmatriculate în România. „Pentru acest lucru avem nevoie de 100.000 de semnături, adunate dintr-un sfert din judeţele ţării, plus Municipiul Bucureşti. Noi avem filiale în 20 de judeţe, aşa că nu va fi o problemă să strângem aceste semnături, mai ales că destulă lume este supărată din cauza taxei”, a declarat Caba.

Pregătiţi de intervenţie
Poliţia Comunitară a fost pe poziţii pentru a-i ţine sub control pe protestatari. „Desigur că nu putem să stăm liniştiţi când nişte exaltaţi trec dincolo de limitele normalului. Ei nu au primit autorizaţie pentru acest protest, pentru că nu sunt legal constituiţi, e perioada sărbătorilor şi se şi lucrează pe traseu, în oraş”, a declarat Valer Mărginean şeful Biroului de Ordine Publică.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite