EXCLUSIV Marius Petcu îşi vrea mituitorul după gratii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al CNSRL Frăţia, Marius Petcu, acuzat de luare de mită, vrea ca procurorii anticorupţie să-l cerceteze penal şi pe presupusul său mituitor, omul de afaceri Petre Scrieciu.

Sindicalistul este nemulţumit că a fost trimis doar el în judecată pentru luare de mită, în timp ce Petre Scrieciu, care a fost cercetat prealabil pentru dare de mită a primit neînceperea urmăririi penale (NUP). Petcu cere judecătorilor Tribunalului Bucureşti să desfiinţeze NUP-ul procurorilor, iar DNA să continue ancheta în cazul lui Scrieciu şi să-l trimită în judecată pentru corupţie.

De asemenea, sindicalistul este nemulţumit că Scrieciu are calitatea de martor-denunţător în dosarul lui şi nu de inculpat pentru dare de mită, „împrejurare în măsură să afecteze în detrimentul meu conţinutul declaraţiilor sale". El arată că în acest caz nu poate beneficia de un proces echitabil. Petcu a fost arestat preventiv la 31 martie 2011 şi a fost eliberat din arest la data de 20 iunie. El a fost prins în flagrant când a primit o mită 40.000 de euro de la Petre Scrieciu, sumă ce ar fi reprezentat o parte din banii ceruţi pentru ca firma omului de afaceri să execute lucrările la un centru pentru sindicate din Snagov. Valoarea totală a mitei de care este acuzat: 1.398.400 lei (aproape 350.000 de euro) şi o vilă în Predeal.


image

Denunţul, făcut după sesizarea procurorilor

Petcu este nemulţumit de modul în care procurorii şi-au motivat NUP-ul dat lui Scrieciu. „Întrucât acesta a denunţat autorităţilor fapta, mai înainte ca organul de urmărire penală să fi fost sesizat pentru acea infracţiune", se arată în ordonanţa procurorilor. Petcu susţine că DNA a luat la cunoştinţă despre comiterea celor două infracţiuni - dare şi luare de mită - la 31 ianuarie 2011, moment în care a fost monitorizat de SRI, în baza ordinului procurorului şi a mandatelor emise de judecători.

Totuşi, prima declaraţie dată de Petre Scrieciu este abia după două săptămâni, la 16 februarie 2011. „Pe cale de consecinţă, faţă de cele arătate mai sus, soluţia de neîncepere a urmăririi penale faţă de Petre Scrieciu este nelegală şi netemeinică", s-a plâns sindicalistul.


Vrea confurntare cu omul de afaceri

Marius Petcu a cerut iniţial desfiinţarea NUP-ului procurorilor-şefi din DNA, dar cererea sa i-a fost respinsă. Motivul: sezizarea din oficiu a DNA a fost făcută pentru alte fapte, decât cea cu privire la care s-a dispus trimiterea sa în judecată. Răspunsul l-a nemulţumit pe Petcu şi, în aceste condiţii, a luat calea tribunalului.

„Comparând procesul verbal de sesizare din oficiu cu situaţia de fapt reţinută în sarcina mea, precum şi cea care îl viza pe Petre Scrieciu, constat că sunt aceleaşi fapte, ceea ce face ca soluţia de neîncepere a urmăririi penale împotriva ultimului să fie nelegală şi netemeinică", a explicat Petcu. În finalul cererii depuse la Tribunal, sindicalistul cere audierea omului de afaceri şi confruntarea cu el, „ocazie cu care îmi voi rezerva dreptul de a propune şi alte probe".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite