A început maratonul de plantat copaci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A început maratonul de plantat copaci
A început maratonul de plantat copaci

Elevii şi lucrătorii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au sădit 200 de arţari

20 de elevi şi tot atâţia lucrători de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj au plantat astăzi 200 de arţari în curtea Şcolii Generale Nr. 5 din Târgu-Jiu. Este prima acţiune de sădire de arbuşti care a avut loc chiar în ziua în care începe Luna Pădurii de Toamnă. Puieţii au fost puşi la dispoziţie de către Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj, care are pregătiţi nu mai puţin de un milion de pomişori pentru a fi sădiţi în această toamnă şi în primăvara viitoare. 
Puieţii au fost sădiţi de elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a. Aceştia au îndurat frigul şi au plantat în jur de 80 de arţari.
Mihai Constantin, de 13 ani, elev în clasa a VII-a, a sădit trei pomişori. „Nu este greu, cu toate că este foarte frig şi mi-a cam îngheţat mâna pe lopată. Nu este prima dată când plantez. I-am pus la o distanţă de doi metri unul faţă de celălalt şi la o adâncime de 20 de centimetri. Am mai pus şi la ţară pomi fructiferi şi flori“, ne-a spus elevul.
Laura Mihaela Băiaşu, în vârstă de 14 ani, elevă în clasa a VIII-a, a reuşit să planteze doi puieţi: „Am sădit doi şi am ajutat la plantarea a încă unuia. Îmi place. Am mai plantat pomi fructiferi împreună cu părinţii“.

Acţiunile de plantare se fac în mod voluntar


Conducerea APM Gorj doreşte ca toţi cei un milion de pomişori să fie sădiţi până în primăvara viitoare.
Următoarea acţiune de sădire va avea loc mâine la Şcoala Generală din Ciuperceni. „Aceasta este prima acţiune de plantare de arţari dintr-o serie de activităţi de acest gen. Vom continua mâine la Şcoala Generală Nr. 5 din Ciuperceni, unde se vor planta tot 200 de arţari. Până în primăvară sperăm că vom reuşi să plantăm un milion de arţari pe care-i deţinem. Vom continua plantările în zona Bârseşti, de la intrarea în municipiul Târgu-Jiu, unde se vor mai sădi 2.000-3.000 de arţari, precum şi în zonele care nu sunt împădurite. Toate acţiunile de plantare de puiet se vor face în mod voluntar“, a precizat Gheorghe Fometescu, directorul APM Gorj.
Potrivit datele furnizate de Direcţia Silvică Gorj, suprafaţa împădurită de la nivelul judeţului este de 235.000 de hectare.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite