2.000 de manifestanţi protestează paşnic în centrul Chişinăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 2.000 de persoane sunt strânse la acestă oră în Piaţa Marii Adunări Naţionale din centrul Chişinăului. Protestele se desfăşoară paşnic iar circulaţia de pe bulevardul Ştefan cel Mare este blocată. Transportul public din această zonă a fost redirecţionat către alte străzi.

Protestatarii scandează lozinci anticomuniste, cer repetarea alegerilor şi solicită guvernanţilor să vină în faţa lor, informează NewsIn.

Poliţia este deocamdată în aşteptare. Membrii forţelor de ordine stau cu scuturile lăsate în jos, aşezaţi pe treptele Guvernului.

În paralel, în dreptul sediilor Preşedinţiei şi Parlamentului, care marţi au fost vandalizate şi incendiate, echipe mobile adunau gunoiul lăsat în urmă de protestatari, sub paza poliţiei. Jurnaliştii puteau intra să fotografieze sediile devastate.

Pe străzile oraşului au loc controale de identitate, dar şi de bagaje.

Guvernul are convocată o şedinţă pentru ora 15.00. În cursul dimineţii, au fost convocaţi rectorii şi directorii de licee, pentru a li se spune să ţină sub control studenţii şi elevii. Ei au fost ameninţaţi cu tăieri din salariu şi alte sancţiuni dure.

Voronin declarase anterior că va lua măsuri dure pentru cei care vor perturba liniştea publică.

Liderii partidelor de opoziţie au avut o întâlnire dimineaţă, pentru a-şi coordona acţiunile, la care au participat şi unii membri ai corpului diplomatic. Fiecare dintre cele trei partide liberale va organiza o conferinţă de presă la sediul formaţiunii, miercuri după-amiază.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite