Sunt mândru că sunt moldovean!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

- Unui primar, la fel ca şi unui preşedinte de stat democrat, îi sunt necesare măcar două mandate consecutive pentru a duce la bun sfârşit ceea ce a promis în timpul alegerilor electorale. şi


- Unui primar, la fel ca şi unui preşedinte de stat democrat, îi sunt necesare măcar două mandate consecutive pentru a duce la bun sfârşit ceea ce a promis în timpul alegerilor electorale. şi am convingerea că mai mult decât atât strică. Am demarat o serie de proiecte de anvergură care nu pot fi finalizate peste noapte. Cât priveşte gradul de mulţumire personal faţă de ceea ce am avut timp să fac, acesta este strâns corelat de contextul general în care ne desfăşurăm activitatea. Categoric, nu sunt mulţumit de ceea ce se întâmplă în România. Ne confruntăm încă cu birocraţia, iar o parte din autorităţile statului uită, adesea, să se pună în slujba cetăţeanului. Din acest motiv, câteodată, toate aceste inadvertenţe mă fac să abandonez tot ceea ce am început, însă îmi revin foarte repede, gândindu-mă că le sunt dator alegătorilor, care şi-au pus speranţele în mine şi m-au învestit cu încrederea lor. Aşadar, sub nicio formă, nu voi emigra în Statele Unite ale Americii până la sfârşitul acestui mandat.
- Sunteţi o persoană cunoscută atât în administraţia publică, cât şi în lumea fotbalului. Cum se îmbină cele două activităţi?
- Se îmbină excelent. Recunosc însă că politica este mai grea decât fotbalul, dar prin amândouă poţi ajunge la sufletele oamenilor. Investesc multă muncă şi bani pentru că sunt un sentimental şi iubesc foarte mult Moldova. M-am născut la Piatra Neamţ, oraş pe care l-am părăsit temporar numai pe perioada cât am urmat cursurile de la Facultatea de Electrotehnică din Iaşi. Dar ca să ştii să îmbini cele două activităţi presupune să fii un om complex.
- Care consideraţi că sunt principalele realizări la jumătatea mandatului de primar?
- Este evident că nimeni nu poate realiza 100% din ceea ce a promis, dar dacă reuşeşte să pună în practică 70%-80%, consider că un primar poate să stea cu fruntea sus. Cea mai importantă reuşită de la începutul mandatului este achitarea integrală a datoriilor primăriei către societăţi, preluate de la fosta administraţie. De asemenea, transportul public în comun a fost reorganizat şi s-a reuşit aducerea a 15 autobuze moderne de la primăria din Milano. A fost dezvoltată infrastructura prin: extinderea conductelor de gaz metan cu peste 25.000 m liniari, asfaltarea străzilor, modernizarea trotuarelor cu pavele şi borduri noi. În şcoli au fost demarate lucrări de instalare de centrale termice proprii, montare de geamuri termopane şi refacerea faţadelor, precum şi a terenurilor de sport. În ceea ce priveşte locuinţele, am dat în folosinţă aproximativ 200 de noi unităţi locative. Ar mai fi de spus că la stadionul municipal, având în vedere şi promovarea echipei FC Ceahlău în Liga I, s-au început lucrările de modernizare, însă nu am omis nici sălile de sport din municipiu.
- Care sunt perspectivele de viitor pe care le are Piatra Neamţ?
- Mi-am propus ca Piatra Neamţ să devină un oraş turistic, comparabil cu cele europene şi prosperitatea locuitorilor să primeze sărăciei. Numai cu oameni bogaţi poţi face ca proiectele să strălucească şi civilizaţia să se instaureze, în sfârşit, şi la noi în ţară.
- Sunteţi primar de provincie. Aţi primit şi o poreclă. "Pinalti" vi se mai spune. Vă deranjează aceste lucruri?
- Nicidecum. Cei din mass-media bucureşteană m-au numit astfel, pentru că vorbesc cu accent moldovenesc. Atât lor, cât şi celor care vor să facă glume pe seama felului meu de a vorbi le spun că sunt moldovean, că nu-mi este ruşine că provin din această parte a ţării şi că nu voi încerca să mă schimb doar pentru a intra în graţiile unora sau altora.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite