Au mâncat şi au băut până le-a fost rău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lăcomia a trimis la spital sute de prahoveni, între care şi 10 cerşetori. Peste 300 de prahoveni au avut nevoie de ajutorul medicilor de Revelion şi 1 ianuarie.

De Anul Nou, ploieştenii s-au distrat cum au ştiut ei mai bine, acasă sau la restaurante, cu familiile şi prietenii. Au uitat de grijile de peste an, au mâncat, au băut şi au dansat, unii dintre ei până nu au mai putut şi au ajuns la spital. Ca şi în alţi ani, la Serviciul de Ambulanţă Prahova s-au primit sute de apeluri din tot judeţul, cele mai multe dintre acestea fiind înregistrate însă chiar în muncipiul reşedinţă de judeţ. Numărul solicitorilor a fost, de Revelion, dublu faţă de o zi obişnuită a anului. Pe primele locuri în topul afecţiunilor care i-au trimis la spital pe ploieşteni în noaptea dintre ani şi în prima zi din 2009 se află indigestiile şi intoxicaţiile acute cu alcool.  Totodată, zeci de persoane care, deşi suferă de boli cornice ale ficatului sau inimii şi-au ignorat tratamentele, nu au mai ţinut cont de numărul paharelor cu băutură şi au exagerat cu mâncarea au fost internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti.

Şi copiii au scăpat la băutură

De ajutorul medicilor au avut nevoie nu doar adulţii, ci şi copiii. În doar două zile, pe 31 decembrie şi 1 ianuarie, la Unitatea de primiri urgenţe din cadrul Spitalului de Pediatrie Ploieşti au ajuns peste 250 de copii, majoritatea cu probleme digestive şi pulmonare. Au existat şi cazuri de copii beţi. Un băiat de 12 ani şi altul de 14 au ajuns pe paturile de spital, în stare gravă, după ce, nefiind supravegheaţi de părinţi au consumat băuturi alcoolice. După Revelionul de anul trecut, trei minori din Prahova ajunseseră la spital în pragul comei alcoolice după ce au scăpat la paharul cu băutură.

Avalanşă de cazuri sociale

Şi oamenii străzii au suferit în plus de Revelion. În doar două zile, în 31 decembrie şi 1 ianuarie, zece persoane fără adăpost au fost internate cu cu degerături ori afecţiuni digestive, ca urmare a faptului că au mâncat şi au băut mai mult ca de obicei din ceea ce au primit de la oameni milostivi. Cadrele medicale ale unităţii de primiri urgenţe sunt obişnuite cu astfel de situaţii, mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă. „Oamenii fără casă vor rămâne în spital până îi vom pune pe picioare. Asta teoretic. Practic însă, unii dintre ei nu au acte de identitate şi nici nu comunică cu noi, prin urmare nu avem unde să-i trimitem. Singura soluţie este azilul de noapte, însă nici acolo nu pot fi găzduiţi decât după ce apune soarele” spune unul din medicii de la Urgenţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite