Se împlinesc 13 ani de la apariţia primului mall în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureşti Mall aniversează 13 ani de la deschidere luni, 10 septembrie. Acesta este primul lansat în ţară. Peste 150 de milioane de clienţi i-au trecut pragul între timp. A fost primul din totalul de 62 de centre comerciale existente în România, în prezent.

Bucureşti Mall a fost deschis în anul 1999, iar în 2003 deja se extindea cu un al treilea etaj şi cu locuri de parcare suplimentare, informează capital.ro.  A urmat o nouă extindere, în anul 2007, de 9.000 de metri pătraţi.

„Am conturat piața atunci și în repetate rânduri ulterior – adaptându-ne la modelele occidentale ale conceptului de life center și integrând primul cinematograf multiplex și prima zonă de food-court în proiect”, declara Ali Ergun Ergen, CEO Anchor Grup.

După 13 ani, în România sunt 62 de centre comerciale. Spre comparaţie, în Cehia sunt 88, în Polonia – 370, în Ungaria - 43 şi 121 in Ucraina. Centrele comerciale din România cumulează, în prezent,  1,65 milioane de metri patrati, conform business24.ro.

Suceava este pe primul loc în ţară în privinţa stocului de centre comerciale moderne la mia de locuitori.după 13 ani de la primul mall inaugurat, în 13 oraşe reşedinţă de judeţ din totalul de 42, nu există încă niciun asemenea magazin, potrivit companiei de consultanţă imobiliară DTZ Echinox.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite