La pescuit, cu macaroana

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai iscusiţi pescari vâlceni s-au întrecut, ieri, într-o competiţie organizată pe balta din Bogdăneşti. Înarmaţi cu ustensile care mai de care mai sofisticate, 17 pescari de mai toate vârstele au purces cu noaptea în cap pe baltă, înainte de trezirea peştilor. Aveau să rămână în „finală” doar 11 competitori, ceilalţi fiind învinşi de căldură.

După ce şi-au tras bileţelele cu ordinea de tragere, concurenţii au tras, tot pe bileţel, parcela. „Uite că scăpai şi nu stau lângă Greere”, s-au distrau pescarii, vizat fiind „profesorul” Alexandru Pătru (28 de ani) din Râmnicu Vâlcea, zis „Greere”, vicecampion la pescuit. La ora 6,30, fiecărui „undiţar” i-a fost stabilit locul şi de atunci, concurenţii şi-au reluat munca în serios. Şi-au aşezat arsenalul pescăresc pe poziţie de „atac”, au pregătit momeala şi au aruncat cârligele.

Spre uimirea tuturor, un competitor a prins un crap doar cu o macaroană. Peştele a fost eliberat fiind în afara concursului.

Şi copiii şi seniorii participanţi la concurs au aruncat în apă momeala, iar după cinci minute, la 7,35 pescarilor li s-a dat startul că pot băga undiţele în apă. S-a pescuit pe etape. În prima fază, „Greere” a reuşit să pescuiască 13,8 kg şi avea şanse să câştige concursul, dar a dat bir cu fugiţii din cauza zădufului de la orele prânzului. În schimb, Robert Buttono (34 de ani), din Olăneşti, a rezistat cu stoicism până la ora 16.00 şi a ieşit câştigător la etapa a doua, cu 11 kg de peşte. Alături de alţi cinci clasaţi, el va participa la faza interjudeţeană, care se va desfăşura între 3-5 iulie la Giurgiu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite