O macara din sectorul 3 s-a prăbuşit în sectorul 4

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a distrus şapte maşini parcate în centrul Capitalei şi a lovit sediul unei bănci din zonă, o macara dezafectată s-a prăbuşit ieri după-amiază în râul Dâmboviţa. Incidentul,

După ce a distrus şapte maşini parcate în centrul Capitalei şi a lovit sediul unei bănci din zonă, o macara dezafectată s-a prăbuşit ieri după-amiază în râul Dâmboviţa. Incidentul, generat de "Macaraua sinucigaşilor", aşa cum este cunoscut utilajul din apropierea Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti, s-a produs la graniţa dintre sectoarele 3 şi 4.

Martorii spun că macaraua înaltă cât un bloc de opt etaje s-a prăbuşit din senin. "Am văzut cum macaraua se învârte şi cade peste Dâmboviţa. Noroc că nu era nimeni pe stradă, pentru că era o nenorocire", ne spune Radu, unul din angajaţii unei bănci care are sediul în apropierea locului unde s-a produs incidentul. În urma prăbuşirii utilajului, două maşini parcate în zonă au fost distruse aproape în întregime, iar alte cinci au fost avariate uşor. "Am auzit pur şi simplu un zgomot de parcă ar fi fost cutremur, apoi un zgomot sec şi un huruit de fiare", afirmă Alina, proprietarul unui autoturism care a fost distrus aproape în întregime. Vârful macaralei şi cârligul au căzut pe Splaiul Dâmboviţei şi au lovit atât fereastra băncii Finansbank, cât şi o maşină care aparţine unuia dintre vicepreşedinţii băncii.

"Toată treaba asta sună a penal", ne-a declarat viceprimarul general Răzvan Murgeanu. Viceprimarul mai spune că aşa se întâmplă cu macaralele abandonate de mai bine de zece ani pe unele şantiere. Răzvan Murgeanu susţine că o parte din responsabilitate o poartă şi Ministerul Culturii, beneficiarul lucrării. Murgeanu precizează că a fost informat că la baza macaralei existau mai mulţi oameni care urmau să dezmembreze utilajul.

Informaţia nu i-a fost confirmată oficial, însă a cerut, atât poliţiei, Inspectoratului pentru situaţii de urgenţă şi colegilor săi de la primăriile sectoarelor 3 şi 4 să deschidă o anchetă. În urma incidentului, timp de mai multe ore, zona cuprinsă între zona Piaţa Unirii şi Pasajul Mărăşeşti a fost închisă de forţele de ordine pentru a-i ajuta pe pompieri şi pe lucrătorii de la primărie să ridice epavele maşinilor distruse. Circulaţia în zonă a fost închisă în jurul orei 18,30 (la o oră după eveniment) şi la închiderea ediţiei nu era încă restabilit.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite