Un lucrător la paşapoarte deserveşte 46.000 de vasluieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce în ţară media este de un lucrător de paşapoarte la 5.000 de cetăţeni, la Vaslui situaţia a scăpat de sub control, un angajat al Serviciului Public Comunitar pentru Evidenţa

În timp ce în ţară media este de un lucrător de paşapoarte la 5.000 de cetăţeni, la Vaslui situaţia a scăpat de sub control, un angajat al Serviciului Public Comunitar pentru Evidenţa Paşapoartelor Simple (SPCEPS) deservind aproximativ 46.000 de persoane. La lipsa de personal se mai adaugă şi condiţiile de muncă inumane, noul sediu al Serviciului de Eliberare a Paşapoartelor fiind aşteptat în continuare, dar fără prea mari speranţe. Până când problema sediului va fi rezolvată, vasluienii îşi vor obţine paşapoartele într-un spaţiu cât o cutie de chibrituri, fără aerisire, în mirosul de transpiraţie al vecinilor de rând de care stau lipiţi ca sardelele.
Simpla enumerare a lucrătorilor de la SPCEPS Vaslui se opreşte la numărul zece. Atâţia sunt în tot judeţul Vaslui, unde populaţia este de aproape 460.000 de locuitori. Deşi autorităţile române au stabilit o normă de un lucrător la 5.000 de cetăţeni, în Vaslui această normă este cu mult depăşită, pentru că raportul este de 1 la 46.000.
Vasluianul care stă în faţa ghişeului nu ştie aceste lucruri şi nici nu-l interesează. Omul ştie că stă în picioare, lipit de transpiraţia celui din faţă şi a celui din spate, în faţa unui ghişeu de la care parcă nu mai pleacă nimeni. şi când mai ajunge în faţa funcţionarului năucit şi el de căldură, dar şi de mirosurile care emană din sala de aşteptare, şi când mai constată că nici nu are toate actele necesare la dosar, atunci nervii îi cedează, pe bună dreptate. Aşa se face că începe pomenirea tuturor celor pe care omul de rând îi consideră vinovaţi de situaţie.
"Nu este atât de deranjant că Serviciul de Eliberare a Paşapoartelor este format doar din zece angajaţi, cât faptul că ne desfăşurăm activitatea în sediul în care ne aflăm acum. Având doar un sigur ghişeu, ne vine foarte greu să-i mulţumim pe toţi şi să fluidizăm activitatea zilnică", a precizat comisarul ştefan Sofronie, şeful SPCEPS Vaslui.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite