Au lucrat în vila fiicei lui Gheorghiu-Dej

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Tismăneanu şi-a desfăşurat activitatea în Vila Lac 3, situată într-o zonă împădurită de pe malul Lacului Herăstrău, într-un perimetru închis accesului public. Imobilul, recent

Comisia Tismăneanu şi-a desfăşurat activitatea în Vila Lac 3, situată într-o zonă împădurită de pe malul Lacului Herăstrău, într-un perimetru închis accesului public. Imobilul, recent renovat, se află în imediata vecinătate a reşedinţei preşedintelui Traian Băsescu. Vila Lac 3 face parte din complexul construit de Gheorghe Gheorghiu-Dej pentru membrii familiei sale şi pentru apropiaţii săi din conducerea partidului.
Vila a fost reşedinţa fiicei liderului comunist, Lica Gheorghiu. După moartea tatălui său, în martie 1965, conducerea partidului a decis să o mute pe Lica Gheorghiu într-o reşedinţă mai modestă, însa vila nu a mai fost ocupată de nimeni după aceea. A rămas în conservare, până în timpul mandatului de premier al lui Adrian Năstase, când au fost demarate ample lucrări de renovare. Au fost refăcute încăperile, au fost aduse cărţi vechi, tablouri şi alte obiecte de artă decorative, au fost instalate accesorii după cele mai înalte standarde actuale. Vila se prezintă acum ca o reşedinţă de lux, având în dotare, printre altele, o sală de conferinţe foarte bine utilată, sală de fitness, piscină la subsol. Lucrările s-au terminat cu puţin timp înainte de alegerile din noiembrie-decembrie 2004 şi, potrivit surselor noastre, au fost atent supravegheate de premierul de atunci, Adrian Năstase şi de soţia sa, Dana.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite