A lucrat un "James Bond" în dosarul mitei lui Remeş?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii Consiliului Superior al Magistraturii au ajuns la concluzia că DNA este responsabilă de difuzarea filmului cu flagrantul în care apar foştii miniştri ai agriculturii. Nu au

Inspectorii Consiliului Superior al Magistraturii au ajuns la concluzia că DNA este responsabilă de difuzarea filmului cu flagrantul în care apar foştii miniştri ai agriculturii.

Nu au fost indicate însă persoanele care s-ar putea face vinovate de scurgerea înregistrării audio-video.
Astfel că DNA a fost atenţionată cu privire la modul defectuos în care a gestionat înregistrările audio-video din dosarul Remeş, iar nota inspectorilor CSM a fost transmisă procurorului general Laura Codruţa Kovesi, care urmează să ia măsurile care se impun.

"Modul defectuos în care a gestionat înregistrările în cauză a favorizat scurgeri de informaţii de natură a compromite actul de justiţie şi chiar de a crea situaţii favorabile unor învinuiţi sau inculpaţi", a precizat ieri preşedintele CSM, Lidia Bărbulescu.

Procurorul de caz se disculpă

Procurorul care a instrumentat dosarul "mitei caltaboşilor", Claudiu Dumitrescu, a acuzat CSM că s-a folosit de informaţii găsite pe blogul unui consilier politic. El a negat că ar avea vreo implicare în scurgerea informaţiilor, iar şeful DNA Daniel Morar a catalogat verificarea CSM "partizană sau, hai să îi spun, superficială".

Decizia CSM vine la numai o zi după ce preşedintele Traian Băsescu a acuzat că "există procurori care, din dorinţa de a semăna cu James Bond, transmit informaţii din dosar la presă". "Oamenii aceştia nu au ce căuta în magistratură", a conchis şeful statului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite