Băsescu: O problemă majoră este cea a locurilor de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În contextul actualei crize, o problemă majoră atât pentru România cât şi pentru ansamblul Uniunii Europene este cea a locurilor de muncă, a declarat preşedintele Traian Băsescu marţi, la Adunarea Generală Extraordinară a Grupului I al Comitetul Economic şi Social European.

"O problemă majoră atât pentru România cât şi pentru ansamblul Uniunii Europene este cea a locurilor de muncă, a ocupării forţei de muncă. Astăzi există multe motive de nemulţumire legate atât de aspectul cantitativ, cât şi de cel calitativ. Mâna de lucru este insuficientă, mai ales insuficient sau inadecvant calificată", a declarat, potrivit NewsIn, Traian Băsescu.

"În plus, contracţia cererii interne şi a pieţelor de export determină o creştere a spectrului şomajului. Datorită crizei, sectoare întregi şi-au redus activitatea afectând viaţa a mii de persoane. Nu trebuie să întoarcem spatele acestor oameni, ei trebuie să fie sprijiniţi prin programe de reconversie profesională, astef încât să aibă o şansă în găsirea unui nou loc de muncă"
, a adăugat preşedintele.

Preşedintele a insistat în discursul său asupra problemei şomajului şi a subliniat eforturile care trebuie depuse de autorităţi pentru crearea de noi locuri de muncă. "Transmit partenerilor sociali că îmi sunt cunoscute problemele cu care cetăţenii se confruntă. Vă asigur că autorităţile depun eforturi în vederea soluţionării lor", a adăugat preşedintele Băsescu.

De asemenea, şeful statului a insistat asupra necesităţii reformării sistemului de educaţie şi a importanţei investiţiilor în infrastructură. Nu în ultimul rând, Traian Băsescu a susţinut că este necesară o flexibilizare a condiţiilor de creditare de către bănci dar şi o mai bună reglementare şi supraveghere a sistemului finaciar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite