Bistrita: A distrus trei locomotive din cauza nervilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Moldovan, un bărbat de 36 de ani, a spart trei locomotive şi a distrus parbrizul unei maşini, în cursul nopţii de joi. Bistriţeanul le-a spus poliţiştilor că nu mai suporta zgomotul trenurilor.

Un bistriţean a pus pe jar angajaţii Poliţiei de Transporturi, joi seara. Supărat pe zgomotele făcute de trenuri, Nicolae Moldovan şi-a luat un ciocan de zidărie şi a spart mai multe geamuri, faruri şi sirene de la trei locomotive din Gara Bistriţa. Înainte de aceasta, omul a zdrobit în bucăţele şi parbrizul unei maşini parcate pe strada unde locuieşte, doar pentru că autoturismul avea culoarea albastră.

Bărbatul era băut

Cu un ciocan în mână, Nicolae Moldovan, de 36 de ani, s-a urcat pe trei locomotive şi a început să lovească puternic geamurile frontale şi mai multe faruri. Numai poliţiştii de la Transporturi l-au putut opri pe bărbat din excesul de furie. „A distrus şase geamuri frontale, 12 goarne de locomotivă, 10 faruri laterale, alte 10 centrale şi 10 faruri de ceaţă. Pagubele nu au fost, deocamdată, estimate“, a declarat Doruţ Sidor, şeful Remiză Bistriţa. Acesta mai spune că omul l-a ameninţat verbal şi fizic şi l-a urmărit cu intenţia de a-l lovi cu ciocanul. Deşi nu-l cunoaşte pe agresor, Sidor spune că acesta l-a mai ameninţat şi cu alte ocazii. „Colegii mi-au povestit că m-a căutat la birou, de mai multe ori. La sfârşitul lunii trecute, a mai tăiat şi staţiile de radio-emisie. Spune că s-a săturat de zgomotul de la locomotive, că nu se poate odihni. Eu cred că e un pericol public“, a adăugat Sidor. Incidentul de joi seara nu a afectat traficul feroviar, iar locomotivele au fost trimise, ieri dimineaţa, în Depoul Cluj, pentru a fi reparate.
Înainte de a ajunge la gară, Nicolae Moldovan a făcut bucăţele parbrizul unui Audi A4, de culoare albastră, parcat pe strada Livezi, aceeaşi pe care locuieşte şi agresorul. Proprietarul maşinii spune că era în zonă când omul i-a devastat automobilul, dar că nu a auzit nimic. „Am intrat 15 minute în cazanul de ţuică de pe stradă şi atunci mi-a spart parbrizul. Nu aveam alarmă la maşină şi nu am auzit nimic. Maşina e în service acum şi cred că mă costă vreo 800 -900 de lei să o repar. Am făcut plângere la Poliţie, dar nu am speranţe să îmi recuperez niciun ban“,  spune Ioan Precub, şeful Serviciului Contabilitate din cadrul Societăţii de Salubrizare Urbana.
Nicolae Moldovan este cercetat acum pentru distrugere de bunuri şi riscă să i se întocmească dosar penal.  De asemenea, poliţiştii au cerut o expertiză psihologică a acestuia. Cel mai probabil, bărbatul va fi cercetat în stare de libertate şi poate primi o amendă penală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite