O locomotivă s-a lovit de un tren accelerat (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O locomotivă s-a lovit de un tren accelerat  (UPDATE)
O locomotivă s-a lovit de un tren accelerat (UPDATE)

Un tren accelerat care venea din Timişoara şi se îndrepta spre Sighetul Marmaţiei s-a lovit de o locomotivă în judeţul Bistriţa Năsăud, în jurul orei 10.35. Potrivit prefectului judeţului, în urma accidentului s-au înregistrat trei victime, dintre care două rănite mai grav.

Accidentul a avut loc în zona localităţii Romuli, aflată la graniţa dintre judeţele Bistriţa Năsăud şi Maramureş.

Update 15.20: O victimă a accidentului este în drum spre Bistriţa
Stela Cepeliuc, o femeie de 45 de ani din localitatea Viile Vişeului, este transportată, în acest moment, către Spitalul din Judeţean din Bistriţa. Aceasta a fost diagnosticată cu mai multe fracturi. Ceilalţi răniţi, un bărbat şi o femeie, ambii din judeţul Maramureş, au rămas la Năsăud.

Update 14.45: Pasagerii au fost îngrijiţi de angajaţi de la Ocolul Silvic Romuli

Primii care au sărit în ajutorul călătorilor ce se aflau în trenul lovit de locomotivă au fost câţiva oameni de la Ocolul Silvic Romuli. Aceştia i-au ajutat pe călători să coboare şi le-au asigurat asistenţa medicală primară, până la sosirea echipajelor de ambulanţă. „Azi-dimineaţă, am fost convocaţi la primărie şi ni s-a spus să mergem în zonă să îi ajutăm pe oameni. Călătorii erau obosiţi şi nedormiţi, după un drum lung, de la Timişoara“, a spus Vasile Moniţa, şeful Ocolului Silvic Romuli.

Update: Berceanu despre accidentul feroviar: Gradul de îndisciplină a crescut foarte mult

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat că accidentul de tren din Bistriţa-Năsăud este rezultatul creşterii nivelului de indisciplină din sectorul feroviar

"Am să mă duc să văd despre ce este vorba. Cred că gradul de indisciplină a crescut foarte mult, am să vorbesc cu secretarul de stat care e responsabil de acest domeniu şi cu directorii de acolo să vedem cum rezolvăm această situaţie care văd că creşte pe zi ce trece. Cel care a produs accidentul trebuia să aibă viteza maximă de 20 kilomentri pe oră, el avea vreo 50 kilometri pe oră", a spus Berceanu.

UPDATE: Prefectura va pune la dispoziţie un microbuz pentru călători

Subcomisarul Adrian Crăciunescu spune că Prefectua Bistriţa a anunţat deja că va trimite un microbuz care să asigure transportul tuturor călătorilor care se aflau în trenul accelerat oprint între staţiile Romuli şi Fiad, în această dimineaţă.

Potrivit site-ul Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători, în trenul accelerat 1923, care circula între Timişoara şi Sighetu Marmaţiei, se aflau 41 de călători. Echipele CFR Călători lucrează acum la deblocarea liniilor şi la redeschiderea traficului feroviar în zonă.

UPDATE: Un rănit a refuzat spitalizarea

Echipajele de ambulanţă care au asistat cei trei răniţi se îndreaptă, în acest moment, de la Romuli către spitalul din Năsăud. Două femei, de 50 şi respectiv 55 de ani, au fost  diagnosticate cu răni la nivelul şoldurilor şi al coloanei, iar un bărbat de aproximativ 70 de ani  are o plagă deschisă la nivelul capului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA), Anca Vituşinschi, o femeie a refuzat să fie dusă la spital. „Răniţii sunt în drum spre spitalul din Năsăud, unde urmează să fie triaţi. Dacă vor fi cazuri mai grave, pacienţii vor fi trimişi la Bistriţa. O doamnă nu a dorit să fie dusă la spital“, a spus purtătorul de cuvânt al SJA.

UPDATE
: Două echipaje de pompieri s-au deplasat la locul accidentului

Potrivit maiorului din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constantin Florea, două echipaje de pompieri de la secţia Năsăud se află în localitatea Romuli, în locul în care acceleratul care venea de la Timişoara a lovit  locomotiva. „Din primele informaţii sunt două victime cu răni la cap şi posibil la coloană, urmează ca medicii să stabilească exact“, a declarat Florea.

Pasagerii, în stare de şoc, au primit ceai 


Primarul din comuna Romuli, Ioan Moniţa, spune că primăria a asigurat ceai cald pentru restul de călători care se aflau în trenul accelerat.

Aproape 40 de eprsoane au fost duse la primăriei, servite cu ceai cald, pentru a se calma, în urma impactului. Chiar dacă nu sunt răniţi, aceştia s-au speriat foarte tare“, a spus primarul din Romuli.

 Citiţi şi:


"Acceleratul de Timişoara s-a lovit de o locomotivă. Am trimis două echipaje de intervenţie. Se pare că e vorba de două victime", a declarat Costantin Florea, şef ISU Bistriţa, citat de Realitatea TV.

Vasile Trifan, un alt reprezentant al ISU Bistriţa, a afirmat că sunt două persoane rănite grav. La faţa locului se află trei ambulanţe pentru a prelua răniţii. Prefectul judeţului Bistriţa Năsăud, Cristian Florian, a afirmat că există trei victime, dintre care două rănite mai grav.

Primarul localităţii Romuli, Ioan Moniţa a spus că victimele sunt un bărbat cu plagă şi două femei cu dureri, iar accidentul s-a produs din cauza faptului că trenul s-a stricat şi a rămas în câmp. "Locomotiva trenului a luat foc şi trebuia înlocuită", a spus primarul, adăugând că pentru ca trenul să plece a fost trimisă o altă locomotivă care "nu a mai putut opri". În urma coliziunii, locomotiva a deraiat.

Potrivit Ministerului Transporturilor, în tren se aflau 41 de persoane.

Directorul regionalei CFR Cluj, Gheorghe Şurubaru, a afirmat că accidentul a avut loc în jurul orei 10.35. "Trenul staţiona în câmp când a fost lovit de locomotivă", a declarat el.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite