Un leu pensie la 82 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poştaşul îi aduce în fiecare lună Mariei Hriscu (foto), o bătrână de 82 ani din Flămânzi (judeţul Botoşani) pensia de un leu. Din fericire, leul nu este singura sursă de venit a femeii.

Poştaşul îi aduce în fiecare lună Mariei Hriscu (foto), o bătrână de 82 ani din Flămânzi (judeţul Botoşani) pensia de un leu. Din fericire, leul nu este singura sursă de venit a femeii. Ea mai beneficiază de alţi 180 de lei, pensia după 20 de ani de muncă la CAP. Leul îl primeşte separat, ca pensie de urmaş. „Am crezut că e o greşeală, dar factorul mi-a spus că atât primesc de la stat de pe urma lui bărbatu-miu: 1 leu”, suspină bătrâna.

Din ultima pensie de un leu, bătrâna şi-a cumpărat o pâine. Din pensia de la CAP vrea să-şi cumpere lemne pentru la iarnă. Şefii de la Casa Judeţeană de Pensii spun că cheltuie mai mult cu tipărirea talonului şi expedierea leului decât cu pensia în sine. 

„Soţul bătrânei a făcut doar o lună şi câteva zile de muncă, în armată. Potrivit legii, Maria Hriţcu primeşte 50% din ce i s-ar fi cuvenit soţului. Un calcul arată că această sumă este de 1 leu. Este un drept câştigat al ei. Dacă vrea, poate să facă o renunţare şi atunci noi avem un temei legal ca să sistăm plata”, a declarat Gheorghe Livadaru, director CJP Botoşani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite