Au leşinat pentru un blid cu tocăniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi arădeni au leşinat, altora li s-a făcut rău, iar peste o mie de persoane au stat cinci ore la rând ca să prindă una dintre cele 12.000 de porţii de tocăniţă preparate la

Mai mulţi arădeni au leşinat, altora li s-a făcut rău, iar peste o mie de persoane au stat cinci ore la rând ca să prindă una dintre cele 12.000 de porţii de tocăniţă preparate la Festivalul Ceaunelor.

Evenimentul a avut loc duminică, la Arad. Cu o oră înainte ca organizatorii să anunţe că preparatele sunt bune de degustat, arădenii s-au călcat în picioare în faţa fiecărui ceaun, ca să fie siguri că nu ratează mâncarea. Asta, în ciuda faptului că ploua cu găleata.

Super-tocană în super-ceaun

De cel mai mare succes s-a bucurat super-ceaunul, adus din Ungaria. "Am preparat un gulaş tradiţional de Szeged, după o reţetă veche de 100 de ani. Sâmbătă seara am început să tăiem carnea, cartofii şi ceapa, iar duminică, la opt, a început să fiarbă.

În super-ceaun s-au preparat 7.000 de porţiii de gulaş", a declarat Frank Sandor, bucătarul care a preparat super-tocana. La Festivalul Ceaunelor au participat 27 de echipe din Arad, Ungaria şi Germania. În total s-au preparat 12.000 de porţii de gulaş vândute cu trei lei porţia, încasările fiind destinate unei fundaţii care se ocupă de îngrijirea copiilor şi bătrânilor aflaţi în dificultate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite