Animale de companie în România, lei în Africa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paco, Richie, Richard şi Simba sunt patru lei crescuţi ilegal în România care au fost transferaţi astãzi de cãtre fundaţia pentru protecţia animalelor Vier Pfoten în rezervaţia Lionsrock din Africa de Sud.

Cei patru lei sunt masculi tineri, nãscuti în captivitate, care au fost cumpãraţi de proprietarii lor de la comercianţi sau circuri ambulante.

Unul dintre ei este Paco, un leu de aproximativ un an şi jumatate, care a fost ţinut în captivitate privatã, ilegal, într-un cartier din Bucureşti. El a fost cumpãrat de stãpânul sãu de la nişte romi care îl hrãneau cu mâncare de câine. "Despre Paco am aflat chiar de la proprietarul lui care ne-a sunat pentru cã a aflat de rezervaţia din Africa de Sud", povesteşte Ruxandra Stoica, reprezentanta Fundaţiei Vier Pfoten.

Cel mai mic este Richie, leul din Urziceni de numai 10 luni, care a fost ţinut tot în captivitate privatã, lângã un restaurant. Stãpânul sãu l-a cumpãrat pe Richie din târgul Vitan din Capitalã, ca pe un obiect. Richie a fost gãsit de Direcţia Sanitar-Veterinarã, care în urma unei sesizãri a efectuat un control şi a anuţat fundaţia.

În ceea ce-i priveşte pe Richard (în vârstã de 1 an şi 8 luni,din Ploieşti) şi Simba (8 ani, din Piatra Neamţ), aceştia au fost donaţi de Grãdinile zoologice unde trãiau, în condiţii nu tocmai bune din cauza costurilor ridicate de întreţinere.

De astãzi, felinele vor avea o viaţã fericitã în condiţii potrivite cerinţelor speciei din care fac parte în rezervaţia Lionsrock, din Africa de Sud.

Costurile de transport vor fi suportate de fundaţie. Pentru o felinã mare drumul se ridicã la aproximativ 9.000 de euro, deci în total pentru cei patru lei aproximativ 36.000 de euro.

Citeşte pe adevãrul.it ce sancţiuni legale prevede legislaţia din România pentru deţinerea şi comercializarea de animale sãlbatice.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite