1.500 de lei, echiparea maşinii pentru iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sezonul rece rotunjeşte bugetul service-urilor auto din Bacău. Pregătirea maşinii pentru iarnă dă bătăi de cap băcăuanilor, nevoiţi să îşi suplimenteze bugetul de cheltuieli.

Ca să nu-i prindă iarna pe picior greşit posesorii de autoturisme au început „sezonul” de vizite la service-urile auto. Antigel, lopăţele, lanţuri antiderapante, concentrate, raclete, lavete, spray-uri de dezgheţ si, bineînţeles, anvelopele de iarnă înseamnă echipamentul de bază pentru o maşină pe perioada de iarnă.

Banii scoşi din portofel pentru aciziţionarea acestui echipament, spun reprezentanţii service-urilor, pot varia între 500 şi 7000 de lei, în funcţie de marca maşinii. Unii de voie, alţii de nevoie, băcăuanii s-au înscris şi ei în trandul naţional. Chiar dacă pregătirea unui autoturism presupune alocarea unor sume importante de bani din bugetul familiei aceştia spun că siguranţa lor este mai presus de orice cheltuială. „Am investit numai în cauciucuri 4000 de lei. Sunt foarte scumpe dar prefer să mă ştiu în siguranţă”, ne-a spus Gheorghe Petrea, un băcăuan care tocmai şi-a „încălţat” maşina pentru iarnă.
Deşi există clienţi care preferă să facă investiţii fără să se uite la portofel proprietarii de service-uri din Bacău spun că majoritatea preferă însă să nu se „arunce” la cheltuieli prea mari.

„Reeşapatele”, în vârful topului

„Băcăuanii nu prea au bani de băgat în maşini. Îşi schimbă cauciucurile numai pe faţă sau folosesc anvelope reeşapate. Este o mare greşeală şi îşi riscă chiar viaţa”, ne-a declarat Cătălin Prepeliţă, administrator de service auto.

Cheltuielile cu pregătirea maşinii pentru sezonul rece nu se rezumă însă numai la cauciucuri. Mecanicii auto recomandă şoferilor să nu uite şi de celelalte componenete folosite mai mult pe timpul iernii. „Trebuie verificat antigelul şi completat dacă este cazul. Bateria este mult mai solicitată iarna. Pornirea motorului necesită un curent de 2-3 ori mai mare decât vara”, ne-a mai sfătuit „meşterul” Prepeliţă. Un sfat separat dat de mecanici îi vizează pe cei care nu se rezumă să îşi conducă maşina doar prin oraş.

Lanţurile antiderapante şi lopăţica trebuie să facă parte obligatoriu din „garderoba” acestora. „Cei care se pregătesc să plece în vacanţe sau obişnuiesc să călătorească destul de des în afara localităţii trebuie să nu uite să îşi doteze maşina cu ustensilele necesare pentru dezăpezire. De asemenea, cei care stau la munte trebuie să-şi cumpere si un săculeţ de nisip”, a mai completat Cătălin Prepeliţă.

Preţuri la  echipamente  de iarnă

 Soluţie de spălat parbrizul: 5 litri costă 46 de lei
 Antigel concentrat: intre 9 şi 21 lei litrul
 Lanţuri antiderapante: de la 40 la 100 de lei
 Spray pentru pornirea motorului: 18 lei
 Anvelope de iarnă:  între 100 şi 1.500 lei bucata
 Acumulatori: între 150 şi 600 de lei
 Lopăţică: 32 de lei
 Folie împotriva îngheţului: 14 lei
 Aerosol pentru dezgheţare: 11 lei
 Aerosol pentru dezgheţare zăvoare:  7,5 lei
 Răzuitor gheaţă: 1,5 lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite