Şi-au pierdut viaţa la 51 de kilometri de casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şi-au pierdut viaţa la  51 de kilometri de casă
Şi-au pierdut viaţa la 51 de kilometri de casă

O mamă şi o fiică din Sălişte, judeţul Sibiu, au decedat în urma unui grav accident, care a avut loc în această dimineaţă, în apropiere de Şibot, Alba. Un autocar  care se întorcea din Germania şi se îndrepta spre Bucureşti a fost acroşat de un TIR şi s-a răsturnat, pe Drumul Naţional 7. Din cei 30 de pasageri, doi au murit, iar şase au fost răniţi grav.

În accidentul soldat cu victime omeneşti a fost implicat un TIR al unei firme din Sebeş şi un autocar înmatriculat în Germania.
„Este vorba despre o coliziune laterală dintre un autotractor cu remorcă şi un autocar. Autotractorul, condus de un şofer din municipiul Blaj, care aparţinea unei societăţi comerciale din Sebeş, a intrat pe sensul de mers opus fără să se asigure. A urmat un impact lateral cu autocarul condus de un şofer din Zărneşti, Braşov, care transporta persoane pe ruta Germania- România, în urma căruia cele două autovehicule s-au răsturnat“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, Iulia Haţegan.
 
Victime omeneşti

În urma accidentului, două femei, mamă şi fiică, şi-au pierdut viaţa. Trupurile neînsufleţite au fost duse la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba. Cele două femei, Ileana Grozav, de 50 de ani, şi fiica sa, Cristina Cârneală, de 32 de ani, erau din Sălişte, judeţul Sibiu, localitate aflată la 51 de kilometri de locul accidentului. „Se pare că cele două femei care şi-au pierdut viaţa stăteau pe locurile din spatele autocarului“, a spus Alina Bălaş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratrului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba.
Alte şase persoane grav rănite, au fost transportate la spitale din Alba Iulia, Sebeş şi Orăştie. „O femeie care a suferit o fractură de bazin a fost internată la terapie intensivă. O alta este internată cu fractură de humerus drept. Un copil de doi ani este sub supraveghere medicală la pediatrie. Fetiţa a suferit răni uşoare“, a spus medicul de urgenţă Aureliana Volonciu, de la spitalul din Alba Iulia. După ce a fost aruncat în şanţ, autocarul a mai mers aproape 100 de metri. Cele două femei se aflau pe partea dreaptă, cea care s-a frecat de pământ. În spatele acestora, stătea băiatul femeii decedate, care a scăpat cu răni uşoare. „Dormeam şi dintr-o dată m-am trezit cu bagajele peste mine“, a spus băiatul, vizibil afectat de pierderea sorei şi mamei lui.
Majoritatea călătorilor dormeau la ora la care s-a produs accidentul. „Bine că nu s-au lovit frontal, că muream cu toţii“, a afirmat Adrian, un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Alba Iulia. Şoferul autocarului a spus că a încercat să evite tirul, dar nu a putut face mai mult. „A venit cu viteză, probabil că a adormit la volan. Am tras de volan, dar nu am putut evita de tot“, a declarat Nicolae C., şoferul autocarului înregistrat în Germania.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite