A dat 11 spargeri în două luni şi jumătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A dat 11 spargeri în două luni şi jumătate
A dat 11 spargeri în două luni şi jumătate

Radu Lacătâş a fost prins, luni, după ce a păgubit mai multe instituţii publice şi firme, şi riscă între 3 şi 15 ani de închisoare. Bărbatul în vârstă de 27 de ani s-a lăudat că a dat mai multe lovituri decât cele care îi sunt imputate.

Radu Lacătâş, un tânăr din Sângeorz-Băi, a fost arestat luni de poliţişti, după ce a comis 11 furturi din birourile mai multor firme şi instituţii publice din Bistriţa şi Beclean.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Claudia Creţa, bărbatul a furat din luna august şi până când a fost prins aproape 5.000 de lei. „Prejudiciul total a fost de 4.950 de lei, fiind recuperat în proporţie de 10%“, a adăugat purtătorul de cuvânt.

A început la mijlocul lunii august

Seria de furturi comise de Radu Lacătâş a început în 17 august, când acesta a intrat în secretariatul unei societăţi comerciale de pe strada Liviu Rebreanu, de unde a sustras 700 de lei din geanta secretarei.
La doar câteva zile, în 25 august, bărbatul a atacat din nou. De această dată, s-a dus la Direcţia Economică a Primăriei Bistriţa, de unde a furat 300 de lei dintr-un birou situat la primul etaj al clădirii. După ce a operat la etajul I al clădirii, hoţul a coborât la parter unde a mai păgubit pe cineva. Aici un alt funcţionar, Dumitru Bodiu, a rămas fără telefon. Ultima instituţie în care hoţul a pătruns a fost Direcţia de Sănătate Publică. Aici, în 27 octombrie, Lacătâş a intrat în  secretariat, de unde a furat 180 de lei. Secretara, Cornelia Cristurean, susţine că a ieşit doar trei minute din birou şi a rămas fără bani.

A cheltuit banii pe haine şi pe jocuri

Radu Lacătâş a pretins că vrea să se însoare pentru a pătrunde în biroul Seviciului de Stare Civilă din incinta Primăriei Bistriţa de unde a furat 1.500 de lei. Aceasta a fost şi cea mai mare sumă pe care a sustras-o în cele trei luni în care a acţionat la Bistriţa.
„M-am dus la Primărie şi am zis că vreau să mă însor, aşa am intrat în birou şi am găsit portofelul cu 1.500 de lei într-o geantă de pe acolo“, povesteşte hoţul. Radu Lacătâş recunoaşte că a comis toate cele 11 furturi probate de poliţişti, ba chiar susţine că a mai comis o faptă, care nu a fost deocamdată probată, dar nu a vrut să spună în ce a constat aceasta.
„Mă duceam, pur şi simplu, la nimereală, intram în birouri şi căutam în genţi sau pe unde apucam. Ce făceam eu dura trei patru secunde şi nu aveau cum să mă prindă. Mi-am cumpărat haine şi mâncare şi am mers şi la aparate (n.r. - jocuri de noroc)“, mai povesteşte Radu Lacătâş. Acum el riscă între 3 şi 15 ani de închisoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite