În judeţ nu se mai vând flori româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un buchet clasic hunedorean cuprinde cinci trandafiri, trei lalele şi o garoafă.

Mihaela Cutinici este proprietarul celui mai mare magazin de flori din regiunea de vest a ţării. Cunoaşte foarte bine preferinţele şi gusturile hunedorenilor în materie de flori. Aceştia nu uită niciodată să iubească trandafirii.
„Este floarea cea mai vândută, în toate culorile şi la orice ocazie. Piaţa hunedoreană a trandafirului numără undeva la 2.000 de fire lunar”, a spus florăreasa. Potrivit acesteia, buchetul perfect, asortat cu gustul hunedoreanului, cuprinde cinci trandafiri, trei lalele şi o garoafă. Aceste trei flori susţin vânzările de profil în judeţul Hunedoara.

Producţia românească s-a ofilit

Referitor la acest tip de afacere, Mihaela Cutinici remarcă dispariţia de pe piaţă a florilor româneşti. „La noi nu se mai produc decât două tipuri de flori: muşcate şi petunii. Nu rentează să le cumpărăm pentru că  sunt cu până la 30 la sută mai scumpe decât cele din import. Practic, în judeţ nimeni nu mai vinde flori româneşti”, a spus femeia.  Aprovizionarea magazinului de flori din Deva se face direct de pe bursele specializate, existente în mai multe ţări europene.

„Achiziţionăm flori, ca importatori direcţi, din Ungaria, Israel şi Olanda. Licitaţiile la bursă le facem pe NET.  Speculăm momentul în care preţul este minim la florile dorite şi introducem urgent comanda.  Florile ne sunt livrate în TIR-uri cu instalaţie frigorifică în maximum trei zile”, a spus femeia.

Chiar dacă e criză, întreprinzătorul apreciază că vor fi vânzări record în perioada 1-8 martie. Pentru a satisface cererea, în cursul acestei săptămâni, florăreasa  a adus la Deva peste 30.000 de fire de flori. Cel mai scump sortiment, din cele 170 oferite, costă 25 de lei bucata, se numeşte „heliconia” şi vine tocmai din insulele Pacificului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite