Cu jalba-n proţap, pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moldovenii au găsit o nouă modalitate de a-şi spune oful. Sute de oameni acce­sează în fiecare zi sit­e-urile de petiţii pentru a-şi povesti problemele, nemulţumirile şi chiar frustrările.

Fie că se plâng de lipsa pistelor pentru biciclete, că femeile nu conduc bine sau că sunt nemulţumiţi de aleşii lor, moldovenii bombardează internetul cu petiţii.

„Zeci de ieşeni care aşteaptă zilnic la semaforul de la pasajul Galata sunt sfidaţi de alţi şoferi care depăşesc această coloană”, se precizează într-o petiţie postată pe site-ul www.petitieonline.ro. Nemulţumitul a reuşit să strângă, din septembrie şi până acum, 61 de co-semnatari.

Cer preţuri mici la parcare

Locuitorii din Piatra Neamţ nu doresc să fie majorate preţurile locurilor de parcare.  „Nu suntem de acord cu mărirea preţului locurilor de parcare aşa cum doreşte societatea Parking- pentru persoane fizice de la 84 ron la 120 ron, iar pentru persoane juridice de la 150 ron la 200 ron”, se menţionează în petiţie.

Focşănenii cer şi ei sprijin pe internet pentru înfiinţarea unor piste pentru biciclete. De asemenea, locuitorii acestui oraş vor să fie consultaţi cu privire la modernizarea Pieţei Unirii. „Cerem Primăriei şi Consiliului Local Focşani organizarea unei întâlniri cu cetăţenii, pe această temă, pentru a fi prezentat proiectul, modificările ce se vor aduce pieţei şi parcului”, scriu petiţionarii. La această acţiune au subscris deja 137 cetăţeni.

Cum se depune o petiţie

Pe site-ul www.petitieonline.ro se pot crea petiţii şi înregistra semnături online. După ce o persoană a introdus toate datele, petiţia este verificată de administratorii site-ului, iar ulterior dacă aceştia îşi dau acordul va apărea pe site. Expunerea, împreună cu semnăturile, poate fi tipărită de cel de care a creat-o şi trimisă apoi către instituţiile competente, când acesta consideră că are suficient sprijin.

Unii vor să dispară şoferiţele

Un alt moldovean a cerut „revocarea permisului de conducere a tuturor femeilor”. „De prea mult timp am trăit într-o ignoranţă crasă , permiţând „sexului frumos” să se urce la volan şi să provoace accidente bizare sau stupide”, susţine petiţionarul. Demersul său nu a avut prea mult succes, adunând doar 18 semnături, în jumătate de an.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite