Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, acuză Guvernul de minciună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţia devine din ce în ce mai tensionată la nivel guvernamental. Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, a acuzat membrii Guvernul Boc de minciună, în cadrul prezentării raportului trimestrial asupra inflaţiei.

Guvernatorul BNR a declarat că promisiunile făcute până acum de reprezentanţii autorităţilor de stat, potrivit cărora veniturile bugetare vor creşte până la 39% din Produsul Intern Brut, au fost mincinoase. Eliberarea de informaţii false este singura explicaţie pentru numeroasele eşecuri ale autorităţilor în ceea ce priveşte încasările la buget, potrivit declaraţiilor lui Mugur Isărescu.

Totodată, acesta a menţionat joi că nu crede în guvernele de tehnocraţi, deoarece deciziile de maximă răspundere sunt politice şi trebuie asumate de cei care au câştigat votul poporului.

"Guvernele României trebuie să fie politice. Deciziile sunt politice, sunt de o maximă responsabilitate. Ele trebuie să fie asumate politic de oameni care au mers în faţa românilor şi au câştigat votul", a explicat Isărescu, întrebat dacă un guvern de tehnocraţi ar putea fi soluţia în acest moment.

De asemenea, guvernatorul BNR a adăugat că este îngrijorat de calitatea dezbaterilor publice.

Află cum explică Mugur Isărescu această afirmaţie

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite