VIDEO BBC: Ion Bârlădeanu, viaţa uimitoare a unui artist român care a trăit prin gunoaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prezent, Ion Bârlădeanu, în vârstă de 65 de ani, este considerat un important artist contemporan român, dar în urmă cu trei ani locuia în ghena unui bloc din Bucureşti.

Barladeanu şi-a petrecut viaţa realizând colaje cu imagini din reviste în secret, multe dintre acestea reacţionare la adresa lui Ceauşescu.
"Mi-a zis un artist în communism, astea daca ar ajunge în occident, ţi-ai luat 1.000 de mărci pe loc. Dacă le vede Ceauşescu, iei 1.000 de ani de puşcărie", poveşte Bârlădeanu corespondentului BBC.

În ceea ce priveşte viaţă printer gunoaie Ion Bârlădeanu ţine să lămurească problema: "Toată lumea a crezut că eu am trăit toatăviaţă în ghenă dar nu a fost aşa, am trăit maxim cinci -şase ani, doar atât."

"În tinereţe eram frumos ca Rudolph Valentino. Credeam că sunt nemuritor. Uite că sunt muritor, dar arta mea nu o să moară niciodată," încheie Bârlădeanu.

BBC menţionează faptul că documentarul HBO despre Bârlădeanu, "Lumea văzută de Ion B.", realizat de Alexander Nanau, a câştigat un premiu Emmy.

Vezi AICI reportajul BBC.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite