De la 1 ianuarie, profesorii vor primi indemnizaţii acordate diferenţiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
.
.

Cadrele didactice urmează să primească, începând cu 1 ianuarie, diferenţiat pe zone geografice şi localităţi, indemnizaţia cuvenită personalului didactic calificat de predare.

Executivul a aprobat, pe 23 decembrie, o hotărâre privind acordarea diferenţiată pe zone geografice şi localităţi a indemnizaţiei cuvenite personalului didactic calificat de predare, în conformitate cu prevederile Legii 330/2009.

''Diferenţierea pe zone şi localităţi izolate va fi de maximum 20% şi va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2010. Această decizie a fost luată în vederea motivării cadrelor didactice din mediul rural în zonele izolate de pe teritoriul României'', a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, care a explicat că măsura a fost discutată cu sindicatele din domeniu.

Potrivit unei ordonanţe de urgenţă publicate pe 29 decembrie în Monitorul Oficial, numărul maxim de posturi finanţat pentru învăţământul preuniversitar de stat va scădea, în 2010, cu 15.000, de la 321.677 în intervalul ianuarie - august, la 306.677 în septembrie - decembrie.

Secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar din Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Oana Badea, a dat asigurări, pe 29 decembrie, că 'nu se va întâmpla nimic în acest an şcolar, nu se vor da oameni afară' şi a precizat că numărul de 15.000 de persoane care vor fi disponibilizate din sistem nu sunt cadre didactice calificate, ci suplinitori cărora li se termină contractele. Ea a precizat că vor fi înlocuiţi cu cadre didactice calificate cei necalificaţi, pensionarii, cei cu contract prelungit şi personalul asociat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite