O întreagă clasă de elevi din Craiova a picat la teza unică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Niciunul dintre cei 24 de elevi din clasa a VIII-a de la Şcoala Generală nr. 26 din cartierul craiovean Mofleni nu a luat notă de trecere la teza cu subiect unic la limba şi literatura română.

Doar zece elevi au fost prezenţi. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean recunosc că este o situaţie fără precedent în Craiova.

„Este într-adevăr un caz unic. Vom lua legătura cu directorul şcolii şi cu profesorii de română să vedem ce s-a întâmplat. Nu este normal ca niciun elev să nu promoveze, chiar dacă majoritatea sunt de etnie romă“, a declarat Nicuşor Cotescu, inspector general adjunct al ISJ Dolj.

Conducerea şcolii împarte vina între elevii care nu mai sunt preocupaţi de şcoală şi părinţii care nu îi supraveghează. „Este o şcoală cu elevi predominant de etnie romă. Degeaba încercăm noi să-i învăţăm limba română, pentru că ei vorbesc şi gândesc în ţigăneşte. Rezultatele nu sunt însă cele finale şi pot face contestaţie“ , a declarat directorul Şcolii generale nr. 26, Petrina Petrică.

Promovabilitatea la teza unică la limba şi literatura română, în judeţul Dolj, a fost 77% pentru clasa a VII-a şi 79% pentru clasa a VIII-a. 20% dintre cei 14.000 de elevi care au participat la teză au luat note de 10. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite