"Mă întorc în Italia cu o părere mai bună despre români"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mariella Burani, una dintre cele mai cunoscute creatoare de modă din lume, a venit în România cu teama de rromii care au îngrozit Italia Prezentă la inaugurarea de joi seară a primului

Mariella Burani, una dintre cele mai cunoscute creatoare de modă din lume, a venit în România cu teama de rromii care au îngrozit Italia

Prezentă la inaugurarea de joi seară a primului magazin Burani în România, Mariella Burani vorbeşte în exclusivitate pentru "Adevărul" despre rromi, românce şi apetitul bucureştenilor pentru branduri.

Sunteţi pentru prima dată în România. Care mai este sentimentul unui italian care calcă în ţara de unde provin atât de mediatizaţii rromi?

Rromii au făcut multe fapte grave în Italia. Au ajuns ca şi albanezii, care odată mi-au intrat şi mie în casă. Din cauza asta, când mă pregăteam să vin în România ca să-mi inaugurez primul magazine aveam o temere. Dar am descoperit că ţara voastră are, ca şi ţara mea, mafia, cerşetorii şi infractorii ei, şi că nu este nimic ieşit din comun. Chiar nu am văzut niciun ţigan cât am mers prin Bucureşti. Cred că sunt toţi la noi! (râde)

Ce altceva v-a mai impresionat pe străzile Bucureştiului?

Româncele, bineînţeles! Care sunt frumoase, la modul că sunt foarte naturale, cu ten luminos, păr bogat şi, cel mai important, fără operaţii estetice. N-am văzut niciuna cu buze umflate artificial, cu sâni siliconaţi sau cu lifting. Aici, femeia încă este la stadiul de naturaleţe la care era femeia din Italia în tinereţea mea.

Deja aţi cunoscut două românce: Catrinel Menghia şi Monica Columbeanu. Cum aţi lucrat cu ele?

Mi-au prezentat câteva ţinute în Italia. Sunt profesioniste şi, evident, foarte frumoase. Încă odată vă spun: naturale şi ele, ceea ce mă impresionează foarte tare, pentru că fetele din Italia au aproape toate operaţii estetice. Doar cele din România, Polonia şi Rusia mai sunt de o frumuseţe naturală.

Multe dintre ele nu-şi permit financiar o astfel de operaţie, aşa cum probabil că nu-şi vor permite nici să cumpere prea multe ţinute Mariella Burani. Ce credeţi?

A, în niciun caz nu cred asta! Din moment ce în zonă (Calea Victoriei n.r.) există magazinele Gucci, Cavalli şi altele asemenea, atunci înseamnă că românii îşi permit să cumpere ţinute ale marilor case de modă. Şi oricum, hainele, genţile, încălţămintea şi accesoriile Burani sunt mai ieftine.

Câteva dintre creaţiile vestimentare Burani par inspirate din hainele ţiganilor autentici. Cât vă mai pasionează acum obiceiurile acestor oameni?

Sunt în continuare fascinată de fustele gipsy, cele largi, înflorate, de cămăşile legate la brâu şi de obiceiul ţigăncilor de a merge în picioarele goale. Dar asta am văzut doar la ţiganii de altădată din Italia. Acum rareori mai văd aşa ceva.

În atelierele Burani ce naţionalitate au muncitorii?

Lucrez cu filipinezi, nu am muncitori români, deşi am auzit că-şi fac treaba foarte bine în multe alte fabrici din Italia. De aceea şi mai ales din faptul că am ajuns în Bucureşti şi am cunoscut oameni de aici, mă voi întoarce acasă cu o părere foarte bună despre români.

Burani, în lume

Vestimentaţiile Burani se găsesc în 311 magazine directe şi în peste 1.900 de magazine multibrand.
Acestea se găsesc în cele mai luxoase cartiere de cumpărături ale lumii, la Roma, Paris, Londra, Berlin, Bruxelles, Amsterdam, Moscova, Varşovia, Osaka,Tokio, sau Hong-Kong.
O rochie Mariella Burani care se găseşte în noul magazin Alsa Boutiques din Bucureşti,
situat pe Calea Victoriei costă 1.700 de lei

Am descoperit că ţara voastră are, ca şi ţara mea, mafia, cerşetorii şi infractorii ei, şi că nu este nimic ieşit din comun.
Mariella Burani,
creatoare de modă

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite