Se întâmplă iar: scandal cu ştiri manipulate la Jurnalul TVR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

E-mailul respectiv a ajuns şi în redacţia "Adevărul" şi din conţinutul acestuia reiese că echipa de decizie, respectiv Nadina Dogioiu şi Anca Lăzărescu, a introdus în ediţia de duminică

E-mailul respectiv a ajuns şi în redacţia "Adevărul" şi din conţinutul acestuia reiese că echipa de decizie, respectiv Nadina Dogioiu şi Anca Lăzărescu, a introdus în ediţia de duminică de la ora 19.00 a Jurnalului TVR o ştire trunchiată, care îl pune în inferioritate pe actualul ministru al justiţiei, Tudor Chiuariu, şi o favorizează pe Monica Macovei. Informaţiile difuzate la Jurnal au fost prezentate denaturat, în contradicţie cu demersul noului ministru al justiţiei, referitor la Legea ANI (privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Integritate). În opinia lui Rădulescu, ştirea scotea în evidenţă inexistenţa unui termen în adoptarea acestei legi (declaraţiile actualului ministru, cuprinse în două comunicate difuzate de Ministerul Justiţiei în zilele de 21 şi 22 aprilie, precizau exact contrariul). În continuarea relatării sale, Rădulescu spune despre editorul Nadina Dogioiu: "După ce a făcut o criză de nervi şi s-a lansat în jigniri şi atacuri murdare la adresa mea, a dat vina pe redactorul Dana Vlad. Problema este că nu Dana a propus ştirea, ci echipa editorială care i-a dat şi indicaţii despre cum s-o scrie", scrie acesta în e-mail.

"Îl dau în judecată"

Contactat telefonic, Mihai Rădulescu s-a abţinut să facă vreo declaraţie concretă: "Nu confirm şi nici nu infirm existenţa unui conflict între mine şi Nadina Dogioiu". Acesta ne-a trimis, mai departe, la sursele care ne-au furnizat e-mailul buclucaş. Altfel au stat lucrurile când am sunat-o pe Adina Dogioiu. Aceasta a confirmat că între ea şi Mihai Rădulescu este un conflict care datează din momentul în care Ion Iliescu a cerut Comisiei de etică, din care face parte şi Mihai Rădulescu, dreptul de a interveni pe TVR.

"Mihai Rădulescu a calomniat echipa Jurnalului, în problema interviului lui Ion Iliescu; el are o problemă cu mine. Cât priveşte ştirea respectivă, ea fost redactată de reporterul de serviciu din acea zi, Dana Vlad, care a selectat fragmentele cu noutăţi care i s-au părut ei relevante, fără să denatureze conţinutul. Vă dau asigurări sută la sută că nu am intervenit în niciun fel şi nu am dat indicaţii de redactare Danei Vlad, care vă poate confirma acest lucru. Materialul redactat de ea a fost văzut de mine şi mi-l asum integral. Nu cred că putem fi acuzaţi de cenzură şi favorizarea doamnei Macovei la ştirile TVR, atâta vreme cât noi am fost primii care am dat un interviu de patru minute cu acutalul ministru al justiţiei, în care acesta îşi expunea intenţiile. Dacă teoretic am putea vorbi, în acest caz, de o eroare - subliniez, teoretic, atunci ar putea fi una neintenţionată şi exclude din start ideea de manipulare. Domnul Rădulescu a scris acel e-mail cu rea intenţie, a vrut cu orice chip să creeze un scandal şi îl voi da în judecată pentru că a târât redacţia în acest scandal. Dacă demersul lui ar fi pornit din bune intenţii, ar fi făcut investigaţii întâi la nivelul redacţiei - să întrebe cine a scris ştirea, cum, de ce aşa şi nu altfel etc". Şi Rădulescu, şi Dogioiu au problemă morală în TVR: Nadina Dogioiu este fina Rodicăi Culcer, iar Mihai Rădulescu a pierdut teren la venirea acesteia în funcţia de director al Departamentului Ştiri. De unde tragem concluzia că sursa conflictului este mult mai veche şi mult mai personală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite