Cele zece motive pentru care instanţa a decis redeschiderea dosarului morţii Mădălinei Manole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au motivat decizia prin care, în urmă cu două zile, au decis retrimiterea la procurori dosarului privind moartea Mădălinei Manole, în vederea refacerii cauzei. Magistraţii arată totuşi că s-a făcut o expertiză grafologică, în care a fost comparat scrisul din biletul „de adio" şi cel al interpretei de pe diverse documente şi a reieşit, fără dubiu, că acestea aparţin Mădălinei Manole.

10 motive pentru redeschiderea dosarului:

1. Neefectuarea în cuprinsul raportului de expertiză întocmit de Institutul de Criminalistică din cadrul IGPR a unei determinări ştiinţifice a substanţei ingerate de Mădălina Monole.

2. Nestabilirea de către expert a posibilitatii ingerării în mod voluntar a cantităţii de carbofuran, în raport de gradul de toxicitate al acestuia şi de producerea efectelor imediate asupra organismului uman, cererea părinţilor Mădălinei Manole de efectuare a unui supliment de expertiza cu acest obiectiv fiind respinsă.

3. În mod neîntemeiat a fost respinsă cererea Eugeniei şi a lui Ion Manole de suplimentare a expertizei referitoare la raportul de autopsie medico-legală prin care s-a solicitat să se stabilească dacă au existat şi alte leziuni de violenţă în afara celei descrise în raport.

4. Încălcarea dreptului la apărare al părinţilor Mădălinei Manole în condiţiile în care aceştia au fost audiaţi în absenta apărătorului, cu care la data audierii încheiase un contract de asistenţă juridica;

5. În mod neîntemeiat a fost respinsă cererea Eugeniei şi a lui Ion Manole de a fi reaudiaţi.

6. Neaudierea vărului primar al Mădălinei Manole, dar şi a unei persoane apropiate interpretei, deşi a precizat că deţine înscrisuri importante pentru anchetă.

7. Încălcarea principiului liberei aprecieri a probelor fiind administrate doar acele dovezi de natura sa confirme ideea sinuciderii.

8. Procurorul nu s-a pronunţat cu privire la posibila comitere a infracţiunii de înlesnire sau determinare a sinuciderii.

9. Nu au fost efectuate cercetări faţă de Berta Slav, prietena Mădălinei Manole, şi cea care a procurat Furadanul de pe internet, la cererea îndrăgitei cântăreţe. Ea ar fi putut fi cercetată sub aspectul comiterii infracţiunii de trafic de substanţe toxice. În plus, Berta Slav ar fi dat declaraţii contradictorii la cele două audieri la care a participat.

10. Împrejurarea ca ulterior producerii decesului de pe telefonul Mădălinei Manole s-au realizat convorbiri, deşi cunoscută de procuror, nu a fost avută în vedere în cauză.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite