Un tânăr s-a înecat în Mureş în timp ce încerca să îşi salveze fratele de 11 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 25 de ani din oraşul Bălan, județul Harghita, aflat la pescuit împreună cu familia în apropierea comunei Remetea, s-a înecat, vineri, în Mureş, după ce a sărit în apă să-şi salveze fratele în vârstă de 11 ani, care alunecase în râu, informează Mediafax.

Potrivit şefului Gărzii de intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Gheorgheni, plutonier adjunct Markos Tibor, mama tânărului de 25 de ani a sunat la 112, anunţând că fiul ei cel mare s-a înecat în Mureş, în apropierea vechii staţii de epurare a apei, aflată în vecinătatea comunei Remetea.

Echipajul Detaşamentului de Pompieri care a mers la faţa locului a aflat că tânărul, care nu ştia să înoate, s-a aruncat în Mureş încercând să-l salveze pe fratele său de 11 ani, care alunecase în râu.

Conform sursei citate, băiatul de 11 ani care căzuse în Mureş a reuşit să se aghaţe de crengile unei salcii şi să iasă la mal. El şi-a văzut fratele înecându-se şi l-a alertat pe tatăl lor care a intrat în apă şi a început să-l caute pe tânăr până au sosit pompierii.

Tânărul de 25 de ani a fost găsit mort după aproximativ două ore, agăţat în câteva crengi sub apă.

Întrucât apa nu este foarte adâncă, medicii şi pompierii presupun că tânărul, încins de soare, fie a făcut un infarct la contactul cu apa rece a râului, fie s-a speriat şi nu şi-a mai putut controla mişcările astfel încât să se menţină la suprafaţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite