A dat 10 la bac pentru încurajare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A dat 10 la bac pentru încurajare
A dat 10 la bac pentru încurajare

Lucrările corectate de profesorul Mocioi au fost depunctate de Ministerul Educaţiei

Daniel Mocioi este unul dintre dascălii care au dat note de 10 unor lucrări care au fost depunctate ulterior. Acesta crede că poate exista subiectivitate în notare: „Literatura lasă loc de interpretare. Am acordat multe note de 10 în acest an pentru că lucrările au fost foarte bune şi copiii trebuie încurajaţi. Nu e o tragedie că am dat note mai mari, problema era dacă picau“. El precizează că ţine cont de creativitatea elevului. „Patru puncte nu cred să fi acordat cineva în plus. Dacă s-a strecurat vreo eroare în cazul meu, rău nu am făcut“, susţine Daniel Mocioi, profesor evaluator la Colegiul Tehnic Henri Coandă.
Delia Negrescu, de la Colegiul Economic Virgil Madgearu din Târgu- Jiu, este un alt profesor care recunoaşte că a dat note mari, dar consideră că a respectat baremul de notare: „Există subiectivitate în notarea lucrărilor la limba şi literatura română. Nu am fost chemată la Inspectorat, dar cred că notarea s-a făcut aşa cum trebuie. Eu am acordat note bune, dar pe merit“.

Fiica prefectului a scris un eseu „de pus în ramă“

Una dintre elevele care au primit notă maximă este fiica prefectului de Gorj. Andra Andrei a primit nota 10 la Limba şi literatura română, dar lucrarea a fost depunctată. Prefectul Liviu Andrei susţine că fiica sa a fost o elevă de nota 10 şi că nu avea nevoie de niciun ajutor.

„Eu ştiu că am făcut una dintre cele mai bune lucrări din activitatea mea de elev, iar eseul e de pus în ramă. Cred că am meritat nota 10“, a spus tânăra.

Inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Gheorghe Mitescu, a declarat ieri că se vor lua măsuri în cazul cadrelor didactice care au dat note nemeritate.

Profesorii vinovaţi pot fi excluşi din învăţământ

„Profesorii vor răspunde de notele pe care le-au pus lucrărilor respective. Se poate merge până la excluderea din învăţământ dacă se va dovedi că faptele sunt foarte grave“, a încheiat acesta.

Daniela Bogea, preşedinta comisiei de disciplină care efectuează ancheta în acest caz, spune că profesorii în cauză sunt unii care nu au mai creat probleme. Între timp, alte 200 de lucrări de la patru discipline au fost trimise la minister pentru reevaluare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite