A încercat să se sinucidă de dorul părinţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii din Iaşi ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate par să recurgă, din ce în ce mai des, la gesturi disperate. După ce un băieţel de 10 ani s-a sinucis acum o lună,

Elevii din Iaşi ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate par să recurgă, din ce în ce mai des, la gesturi disperate. După ce un băieţel de 10 ani s-a sinucis acum o lună, iar o tânără a fugit de acasă de dorul părinţilor, drama copiilor rămaşi singuri revine în actualitate.
O elevă de 17 ani, ai căror părinţi erau plecaţi de doi ani în Spania, a încercat zilele trecute să se sinucidă. Rămasă în grija bunicii, Cristina L. era, pe zi ce trecea, un copil tot mai dificil.
"A început să lipsească de la şcoală şi nu mai comunicam deloc. Era ca o barieră pe care a ridicat-o după ce au plecat părinţii", a spus bunica fetei. Acum câteva zile, bătrâna a găsit-o pe Cristina leşinată în baie, alături cu un tub de distonocalm. A chemat ambulanţa şi a fost dusă imediat la Spitalul de Copii din Iaşi. "Pacienta a fost adusă în stare gravă, după ce a ingerat aproximativ 20 de comprimate de distonocalm. I-am făcut spălături gastrice, dar a rămas în îngrijirea noastră", a declarat dr. Lucian Cernahovschi, de la Spitalul de copii. Psihologii şi pedagogii din Iaşi nu ştiu ce să mai facă pentru a preîntâmpina astfel de tragedii. Singura soluţie, spun ei, este întoarcerea părinţilor acasă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite