A început procesul în cazul blocului explodat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Foştii locatari ai blocului E24 din Zalău, distrus în urma exploziei din 14 septembrie 2007, au venit, ieri, la Tribunalul Sălaj pentru a-şi căuta dreptatea. Şi E.ON Gaz Distribuţie a fost

Foştii locatari ai blocului E24 din Zalău, distrus în urma exploziei din 14 septembrie 2007, au venit, ieri, la Tribunalul Sălaj pentru a-şi căuta dreptatea. Şi E.ON Gaz Distribuţie a fost introdusă în caz ca parte responsabilă civil.

În urma tragediei doi tineri au murit iar 19 familii au rămas fără casă. Judecarea cauzei a fost amânată pentru că o parte din cei şapte inculpaţi au depus cereri de amânare, în vederea angajării unui apărător, altul decât cel desemnat.

100 de euro pe zi

Au fost trimise în judecată şapte persoane – angajaţi sau foşti angajaţi ai E.ON Gaz Distribuţie Zalău. Aceştia au fost acuzaţi de comiterea unor infracţiuni, de la distrugere din culpă până la ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi favorizarea infractorului.

Victimele s-au constituit în parte civilă în proces şi cer nu doar despăgubiri pentru apartamente, ci şi câte 100 de euro, pe zi, pentru fiecare membru al celor 19 familii, din momentul exploziei, până la plata prejudiciului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite