„A început de ieri să plouă...“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La secretariatul Consiliului Judeţean ploaia cade prin plafon. Clădirea Palatului Administrativ nu a fost renovată niciodată de la darea ei în folosinţă, în anul 1970.

Ploile din ultimele zile, care au căzut în Baia Mare, au ajuns până în secretariatul Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş într-un mod inedit: prin plafon. „Am pus găleţi ca să nu se prelingă apa pe pardoseală, pentru că ploua în toată regula“, a declarat Dumitru Dumuţa, secretarul CJ Maramureş.
Acesta mai admite că sunt birouri cu probleme, mai ales la instalaţia electrică, dar secretariatul este singurul în care efectiv plouă. „Infiltraţii sunt în mai multe încăperi ale clădirii, reţeaua electrică este şi ea depăşită şi trebuie luate urgent măsuri ca să evităm o nenorocire“, a subliniat secretarul CJ.

Problemele sunt vechi

Clădirea Palatului Administrativ, care adăposteşte Consiliul Judeţean, şi Prefectura Maramureş, a fost dată în folosinţă în anul 1970. De atunci nu a mai făcut nimeni nicio investiţie din lipsă de fonduri. „N-a fost renovată integral niciodată. S-a lucrat parţial la acoperiş în anul 1992, dar de atunci nimic“, a precizat Dumuţa. Clădirea este proprietate a statului român, respectiv aparţine Ministerului Administraţiei şi Internelor, şi este administrată de Prefectura Maramureş.
„Consiliul Judeţean este chiriaş şi nu poate face niciun fel de investiţii masive pentru că nu-i permite legea“, a adăugat Dumuţa. Problemele cu acoperişul sunt însă vechi, ploua în birouri încă din timpul mandatului fostului prefect Bondi Gyongyike. La instalarea noului preşedinte de CJ, anul trecut, s-a făcut schimb de birouri, Mircea Man mutându-se în fostul birou al prefectului. Astfel, acesta a preluat şi problemele odată cu noua locaţie.

Consiliul Judeţean vrea să preia clădirea

Ca să poată face investiţiile necesare pentru renovare şi reabilitare, Consiliul Judeţean trebuie să devină proprie-
tar al imobilului sau măcar s-o primească prin hotărâre de guvern în administrare. „Am iniţiat un proiect de hotărâre încă din luna iunie. Am completat dosarul şi l-am retrimis la Guvern în urmă cu trei săptămâni şi acum aşteptăm o decizie, care sperăm că va fi favorabilă“, a punctat Dumitru Dumuţa.
Potrivit secretarului CJ Maramureş, nu se cunoaşte cu exactitate suma necesară pentru o reabilitare completă a clădirii, dar trebuie refăcute în totalitate acoperişul, instalaţiile electrice şi renovate sala mare de şedinţe care este şi ea degradată. „Numai pentru sala mare de şedinţe ar trebui alocaţi aproximativ 250.000 de euro“, a arătat el.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite