A început marea asfaltare şi la Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria municipiului Bacău a decis să asfalteze în această vară cel puţin 16 străzi în oraş, concomitent cu modernizarea altora din cartierele mărginaşe. Pentru lucrări s-au alocat 70

Primăria municipiului Bacău a decis să asfalteze în această vară cel puţin 16 străzi în oraş, concomitent cu modernizarea altora din cartierele mărginaşe.
Pentru lucrări s-au alocat 70 miliarde de lei vechi. Licitaţia a fost câştigată de o firmă din Oituz, care va asfalta cele 16 străzi pentru un preţ de 18,97 RON/mp. Celelalte două societăţi înscrise la licitaţie au oferit 20,02 RON/mp, respectiv 25,00 RON/mp.
Majoritatea străzilor programate pentru asfaltare sunt betonate şi foarte circulate, lucruri care conduc la un disconfort major, precum şi la o deteriorare accentuată a acestora de la an la an. Potrivit purtătorului de cuvânt al primăriei, Ionuţ Tomescu, covorul asfaltic are şi rol de protejare a străzilor, cele mai multe dintre ele deteriorându-se în urma fenomenelor repetate de îngheţ-dezgheţ.
Metoda aleasă este asfaltarea la rece, tehnologie germană testată anul trecut pe mai multe străzi. Asfaltarea la rece prezintă mai multe avantaje, între care o perioadă de garanţie de minimum doi ani şi preţul pe metru pătrat de circa cinci ori mai mic decât la asfaltarea clasică. Lucrările vor începe în a doua jumătate a lunii mai şi sunt estimate a se finaliza în cursul lunii septembrie. Termenul de garanţie al lucrărilor este de 24 de luni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite