La început de sezon estival, Elena Udrea nu ştie cine va da banii pentru salvamarii de pe litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vor fi bani şi pentru salvamari, chiar dacă nu se ştie "de la cine vor veni banii aceştia", a declarat sâmbătă Ministrul Turismului, Elena Udrea.

"Noi finanţăm prin bani de la bugetul de stat construirea punctelor de salvamar, urmând ca salarizarea şi restul cheltuielilor să se asigure tot de la bugetul de stat. Aici există o discuţie, în sensul că nu ştim exact de la cine vor veni banii aceştia”, a spus Elena Udrea.

Aceasta a precizat că, faţă de anii trecuţi, acum există un minister care se va implica pentru soluţionarea foarte rapidă a acestei probleme.

“În mod normal, autorităţile publice locale sunt cele care asigură aceste cheltuieli, dar banii ar trebui să vină de la bugetul de stat. Pot veni de la Ministerul de Interne, din fondul de rezervă, cum s-a propus, din banii care există acum. Există o lege care spune că banii vin de la bugetul de stat, dar nimeni nu vrea să-i dea. Normal, toată lumea încearcă să spună că de la celălalt şi nu de la el din buget. O să găsim sigur o soluţie ca anul acesta să nu se întâmple ca în anii trecuţi, când nu au fost bani de salvamar”
, a conchis ministrul Udrea, potrivit NewsIn.

În vara anului trecut, salvamarii din sudul litoralului au declanşat o grevă japoneză, nemulţumiţi că nu-şi primiseră salariile. Ei spuneau atunci că ar exista două legi cu prevederi diferite, astfel că, pe de o parte, se specifică că fondurile pentru serviciile de salvamar sunt asigurate din bugetul central, iar pe de alta fondurile trebuie asigurate de primării, din bugetul local, însă nu toate primăriile au fonduri suficiente pentru a suporta astfel de cheltuieli.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite