Au început audierile în cazul Petrila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de anchetă care investighează incidentul de sâmbătă de la mina Petrila a audiat 15 dintre minerii salvatori care au coborât în mină după accident. Potrivit anchetatorilor,

Comisia de anchetă care investighează incidentul de sâmbătă de la mina Petrila a audiat 15 dintre minerii salvatori care au coborât în mină după accident.

Potrivit anchetatorilor, mărturiile ortacilor sunt esenţiale în stabilirea concluziilor anchetei. Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) Petroşani a format şi el o comisie de anchetă care va face o expertiză tehnică în baza datelor adunate din subteranul unităţii miniere din Petrila.

Cercetătorii spun că evenimentul de la Petrila nu se aseamănă cu ce s-a întâmplat la Lupeni sau Vulcan sau în alte unităţi miniere în anii anteriori.

Potrivit directorului INSEMEX, Constantin Lupu, membrii comisiei au prelevat probe din echipamentul de protecţie pe care cei doisprezece mineri morţi l-au avut asupra lor în momentul exploziei.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite