A fost inaugurată mansarda Liceului de Artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liceenii nu mai sunt nevoiţi să înveţe în trei schimburi

Elevii Fanfarei Copiilor „Gabriel Chaborschi“ din Râmnicu Vâlcea au făcut să răsune curtea Liceului de Artă ieri după-amiază. Copii, profesori, autorităţi, dar şi trecători au ascultat pentru câteva minute imnuri şi melodii militare cântate de fanfară cu ocazia inaugurării mansardei şcolii, amenajată cu fonduri de la primărie. După spectacol, edilii şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ)Vâlcea  au tăiat panglica de inaugurare a lucrării şi au vizitat noile săli de clasă.
„Lucrările la mansardă au durat opt luni. A fost mai greu cu avizele şi cu realizarea documentaţiei. Valoarea investiţiei este de 750.000 de lei“, a declarat Mircia Gutău, primarul Râmnicului.

„Aveam mare nevoie de spaţiu”


Edilul a mai subliniat că lucrările sunt bine realizate şi şcoala avea mare nevoie de acest spaţiu. Viorel Timofte, directorul Liceului de Artă, a precizat că mansarda este foarte utilă unităţii de învăţământ: „Aveam mare nevoie de spaţiu pentru că lucram în trei schimburi, de la 7.00 la 20.00. Am redus şi orele la 45 de minute, tot din cauza lipsei de spaţiu.  De acum încolo, vom munci şi noi în două schimburi, ca şi la celelalte unităţi de învăţământ din oraş. Spaţiul este suficient şi mulţumesc celor de la primărie pentru că nu aveam cum să realizăm mansarda fără sprijinul lor“.

„Stăm în bancă şi câte trei, dar acum o să avem spaţiu“


O sală de la mansardă va fi special amenajată ca studio de înregistrări, pentru că unitatea are nevoie de aşa ceva. Celelalte vor fi săli de clasă, ateliere de pictură şi muzică. „Suntem 27 de elevi în clasă şi stăm în bancă şi câte trei, dar e bine. Acum, cu mansarda o să avem mai mult spaţiu“, ne-a spus Nicuşor Statie, elev în clasa a IX-a, specializarea arte plastice. Inaugurarea s-a încheiat cu un mini-concert de muzică populară susţinut de trupa „Bocceluţa“ şi de muzică uşoară, cântată de Daniela Maria Mărăcine.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite