Se înăspreşte legislaţia: Un proiect privind interzicerea etnobotanicelor va fi prezentat în şedinţa de guvern de miercuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legislaţia privind regimul substanţelor halucinogene urmează să fie înăsprită. Ministerele Administraţiei şi Internelor, Sănătăţii şi Agriculturii vor prezenta în şedinţa de guvern de miercuri un ordin comun prin care să fie întărită activitatea în ceea ce priveşte controlul, combaterea comercializării şi consumul de substanţe cu efect psihotrop, aşa-zisele plante etnobotanice.

În prezent, există un act normativ care interzice comercializarea acestor produse, dar el se referă la numai la 43 de substanţe.

Premierul Emil Boc, miniştrii Internelor, Traian Igaş, Sănătăţii, Attila Cseke, şi Agriculturii, Valeriu Tabără, prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, reprezentanţi ai ANSVSA, DSP, IGPR, Gărzii Financiare şi ai organizaţiilor neguvernamentale s-au întâlnit duminică seara pentru a discuta posibille modificări legislative pentru diminuarea comercializării şi consumului de produse etnobotanice.

Potrivit ministrului Sănătăţii, Attila Cseke, o posibilă soluţie în concordanţă cu normativele europene, ar fi adoptarea legislaţiei poloneze, care stabileşte că orice substanţă cu potenţial efect psihotrop este "substitut".

1.195 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, în 2009, după consumul unor astfel de substanţe. Numărul celor care au ajuns la unităţile medicale de primiri-urgenţă, în prima jumătate a anului 2010 au fost 721.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite