Se măresc taxele şi impozitele din 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Râmniceanul de rând va scoate din buzunar cu până la 20% mai mulţi bani

Cu 20% vor creşte impozitele de la anul, se arată în proiectul depus dezbaterii publice de către Direcţia Economico-Financiară a Primăriei din Râmnicu Vâlcea. Administraţia vâlceană a fost printre primele care s-a conformat la Ordonanţa de Urgenţă emisă în această vară pe tema posibilităţii ridicării valorii de impozitare.
Râmnicenii nu sunt mulţumiţi de stratagema statului de a acoperi golurile din buget. Ionel Mesea, de 45 de ani, spune că în niciun an nu a întârziat cu plata impozitelor şi speră ca majorările să nu fie prea mari.

„Nu e posibil să ridici impozitele atât de mult“


„Se simte orice cheltuială în plus. Nu e posibil să ridici impozitele atât de mult, pentru că omul, dacă e sărac, oricum nu are cu ce îţi plăti, aşa că rămâi cu vistieria goală“, e de părere vâlceanul.
La rândul ei, Melania Popa, vânzătoare, spune că întotdeauna a avut probleme cu plata impozitelor. „Trebuie plătit la apartament, la maşină. Chiar dacă soţul are o rablă veche de 20 de ani, cu care merge o dată pe săptămână, tot trebuie să plătească la ea. Dacă se majorează impozitul, nu ştim cum îl vom plăti“, spune femeia.
Cei mai afectaţi de majorările preconizate de la anul sunt proprietarii de apartamente şi terenuri în zona centrală a municipiului (Zona A), unde impozitele sunt mai mari decât în zonele de periferie. Oficialii din cadrul Primăriei Râmnicului spun că acest gen de impozitare este unul care îi avantajează mai mult pe proprietarii de terenuri în intravilan, dar aflate la periferie, deoarece ei plătesc mai puţin.
Potrivit celor de la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale, un râmnicean, proprietar de apartament cu două camere în centru ar putea plăti şi 300 de lei pe an ca impozit.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite