Cei mai ieftini brazi se găsesc în supermarketuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianţii din pieţe îţi fac reduceri dacă vrei să cumperi mai mulţi brazi.

Supermaketurile din Ploieşti au cele mai bune oferte de brazi. La Metro, datorită sistemului de reduceri care se aplică în aceste zile şi până de sărbători, un brad cu înălţimea între 1,25 şi 1,75 metri poate fi achiziţionat cu doar 19 lei. În Bricostore un brad altoit cu molid costă 50 de lei, iar un brad normal este 70 de lei. Pomii au între 1 şi 3 metri, şi sunt importaţi din Olanda.

La pepinierea Administraţiei Domeniului Public şi Privat Ploieşti, situată în zona de nord, lângă Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, un brad în ghiveci care are o înăţime de cel mult 1,20 metri sau un molid în ghiveci de până la 2,20 metri poate fi cumpărat pentru 55 de lei. Avantajul, pentru că se află în ghiveci, după trecerea sărbătorilor de iarnă, brazii pot fi plantaţi din nou.

La Halele Centrale

Preţurile pentru brazii de până în 1,5 metri care se vând în centru pornesc de la 50 de lei, dar, dacă veţi cumpăra mai mulţi, puteţi da chiar şi 30 de lei pe un pom de Crăciun. Brazii de 2 metri se vând cu 100 de lei.
Se vând şi brazi de import, dar aceştia sunt ceva mai scumpi. „Pomii sunt aduşi din Danemarca au între 1,5 şi 3 metri şi costă de la 80 la 250 de lei”, ne-a spus Gheorghe Militaru, vânzător din piaţa de la Hale. Tot aici se vând şi crenguţe de brad, care costă între 20 şi 50 de lei, în funcţie de cât sunt de bogate, şi coroniţele din brad, care costă 10 lei. De la Hale puteţi cumpăra şi vâscul, o crenguţă medie ca dimensiuni costă 2 lei.

La Obor

La bazarul din Bariera Bucov, brazii oferiţi de vânzători sunt toţi româneşti. Pomii care au cel mult 1,5 metri costă 40 de lei. Clienţii care doresc să aleagă dintr-o varietate mai mare de brazi, cu înălţimi cuprinse între 1,5 şi 2,5 metri, vor plăti mai mult, adică 100 de lei, pentru un pom de Crăciun.

În Piaţa Nord

În piaţa din Complexul Mare de la Nord găsiţi brazi româneşti, aduşi din pădurile de conifere din Braşov şi Sibiu, care costă între 50 şi 100 de lei. Aceşti pomi au înălţimea de până la 2,5 metri şi au, după cum ne asigură vânzătorii, proprietatea de a face încăperea în care sunt aşezaţi să miroasă specific coniferelor de brad.

În Piaţa Aurora Vest

Mulţi dintre comercianţii care vând brazi la Vest oferă pomi cu o înălţime de la 1 la 2,5 metri pentru preţuri care variază între 70 şi 100 de lei. Cei mai mulţi dintre pomii aduşi în această piaţă provin din pădurile din Braşov. Deşi sunt brazi foarte bogaţi, după cum ne asigură vânzătorii, ploieştenii nu se îngrămădesc foarte tare în această piaţă. „Este mare păcat de ei dacă nu îi vindem că va trebui să-i punem pe foc. După câţi clienţi am avut nu cred că nu îi vom vinde pe toţi”, ne-a spus un comerciant, Florin Ştefan.

Atenţie!

În acest an în Piaţa Mihai Bravu nu se vând brazi. Dacă locuiţi în zonă, nu căutaţi pomi de Crăciun pe tarabele din această piaţă. Totuşi, pentru ca Sărbătorile să aibă acelaşi farmec, puteţi achiziţiona brazi din pieţele cele mai apropiate, Obor sau Halele Centrale.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite