1 Mai ieftin, la grătare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O ieşire la iarbă verde costă aproximativ 150 de lei. Cei care nu au reuşit să strângă bani pentru un weekend la hoteluri şi pensiuni  pot petrece „muncitoreşte“ în camping sau la marginea oraşului, în jurul unui grătar.

Zona Braşovului este mai căutată de 1 Mai decât în perioada sărbătorilor pascale. Cei cu buget reastrâns trebuie să ştie că există opţiuni pentru orice buzunar.

Campingurile din judeţ oferă cazare la preţuri acceptabile. Pentru o rulotă de două persoane, preţul este de 65 de lei pe zi.

Un bungalou pentru două persoane poate fi închiriat cu preţuri cuprinse între 55 şi 120 de lei pe zi, în funcţie de confort, în vreme ce unul pentru patru persoane ajunge la 240 de lei. Cei care se încumetă să doarmă în cort nu trebuie să scoată din buzunar decât 13 lei pe noapte. 

„Park Fest” la Poalele Retezatului

Şi Ţara Haţegului este o opţiune pentru petrecăreţi. Aici, pe 1 şi 2 mai, se va serba Ziua Internaţională a Muncii, în satul Clopotiva de la poalele Masivului Retezat, sub genericul „Park Fest”. 

Mii de tineri din întreaga ţară sunt aşteptaţi pentru spectacole live susţinute de trupe şi DJ români sau străini, dar şi pentru întreceri de paintball sau excursii în Masivul Retezat.

Participanţii la festival vor achita 30 de lei pentru a intra pe 1 mai la „Park Fest” sau 50 de ron pentru ambele zile în care are loc evenimentul. În preţul biletului este inclusă taxa de campare sau cea de participare la concertele live susţinute pe „Platoul Soarelui“.

Nu vor lipsi nici tradiţionalele grătare, mici ori berea, toate oferite la preţuri de criză, promit organizatorii. Cu gândul la ziua liberă, constănţenii au început deja să vâneze ofertele din marile magazine.

Anticipând avalanşa de solicitări, hypermarketurile vin în întâmpinarea clienţilor cu o serie de oferte la produsele de bază. În sezonul grătarelor nu lipsesc promoţii la mititei, cârnăciori şi bere. (A contribuit Laurenţiu Ţiţei)

Micii şi berea, la promoţie

Din coşul de picnic nu trebuie să lipsească mititeii, care se găsesc în magazine la preţul de 11,5-12 lei kilogramul. Berea este trecută şi ea în meniu aşa că hypermarketurile au venit cu o ofertă: la cinci doze cumpărate una este gratis.

Toate costă între 8,5 şi 12 lei. Piesa de rezistenţă la o ieşire în natură este, fără îndoială, grătarul, care costă între 20 şi 1.000 de lei. O variantă ieftină ar fi grătarul de unică folosinţă, care costă în jur de 30 de lei. (Alina Enache)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite